Brand Manager XL-S Medical & Yokebe

Brand Manager XL-S Medical & Yokebe

  • Marketing
  • Health
  • Rotterdam
  • 861 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Perrigo werkgeverspagina voor andere vacatures

Van vitamines en huidverzorging tot hooikoortstabletjes, overgangsproducten en afslankmiddelen, zelfzorg is een zeer snelle groeimarkt. Oorzaken zijn demografische ontwikkelingen zoals vervuiling, vergrijzing, toename van allergieën en gezondheidstrends. Omega Pharma speelt daar op onconventionele manier op in.

Omega Pharma Nederland

In Nederland is Omega Pharma de grootste, meest professionele fabrikant in deze markt. De ambitie is de komende jaren de omzet te verdubbelen door de over-the-counter sector als een fast moving business te behandelen. Dat uit zich in consumer-first, fact-based marketing en een hoge go-to-market-speed. Met merken als XL-S Medical, Biodermal, Davitamon en Lactacyd is Omega Pharma uit geen enkel Nederlands huishouden weg te denken. En daar komen regelmatig nieuwe merken bij, zoals recent NiQuitin en Yokebe.

Vacature: Brand Manager XL-S Medical & Yokebe

Wegens interne doorgroei is er een vacature ontstaan voor een Brand Manager met verantwoordelijkheid voor de merken waarmee Omega Pharma actief is in de afslankcategorie: XL-S Medical en Yokebe. Het is een veelzijdige rol, met onder andere verantwoordelijkheid voor consumer insights, innovatie, media-, marketing- en communicatiestrategie, portfoliomanagement en ontwikkeling van het digitale kanaal. Deze all-round marketeer rapporteert rechtstreeks aan Marketing Directeur Erik Soeteman (voorheen Mondelēz en AB InBev). Er is vrijwel altijd een stagiair die aan deze Brand Manager rapporteert. Soeteman:

“Het bijzondere van deze rol is dat je aan complementaire merken werkt, om zo de hele afslankmarkt te veroveren. Bovendien is het één een sterk merk met double digit groei, en staat het ander nog in de kinderschoenen. Dat maakt de werkzaamheden veelzijdig.”

Portfoliomanagement

De afslankmarkt bestaat voor 30% uit supplementen en 70% uit shakes. Met XL-S Medical is Omega Pharma ongeëvenaard marktleider binnen de eerste categorie. Om ook het domein shakes te veroveren heeft Omega Pharma recent de eerste afslankshake van Yokebe op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Vooralsnog is deze alleen bij Kruidvat te verkrijgen, maar nu al heeft Yokebe het grootste marktaandeel binnen shakes. De uitdaging is om deze voorsprong op concurrenten ook na de lancering voort te zetten.

XL-S Medical

XL-S Medical is Europees het grootste merk van Omega Pharma. Uit analyse van de lokale doelgroep bleek dat er veel winst te behalen valt op het gebied van geloofwaardigheid. Daarom is in Nederland een multidisciplinaire campagne opgezet in samenwerking met René Froger. Nu de BN’er 11kg is afgevallen, is ook de laatste TV-Commercial van een vierluik op TV. Volledig bedacht en uitgevoerd door de voormalige Brand Manager. 

René Froger: “Ik had in mijn stoutste dromen niet verwacht dat ik zoveel zou afvallen dat mijn broek ervan zou afzakken!”

Yokebe

In Duitsland is dit merk al een groot succes. De Brand Manager zal de positionering voor de Nederlandse markt verder ontwikkelen, van product-range tot packaging. Shakes is een drukke markt met veel concurrenten, dus opvallen met nieuwe lanceringen is een grote uitdaging. Om daarin te slagen moet de Brand manager de consument en de categorie heel goed begrijpen, de concurrenten ontrafelen en inzichten snel weten om te zetten in acties.

TV

Uit analyse blijkt dat tv-reclames een van de sterkste manieren is om de doelgroep van Omega Pharma’s belangrijkste merken te bereiken. Dat betekent dat de Brand Manager advertentietijd niet los hoeft te kopen, maar media-inkoop kan bundelen met vijftien andere merken, wat een sterke onderhandelingspositie geeft. Omega Pharma is door deze bundeling een top 30 TV-adverteerder in Nederland. De mediastrategie,  zowel working als non-working, ligt volledig bij de Brand Manager.

Digital

Uit de data blijkt dat veel consumenten er niet graag voor uitkomen dat ze afslankproducten gebruiken. E-commerce is dan ook een extra belangrijk kanaal voor deze categorie, en heeft bij Omega Pharma de belangrijkste prioriteit binnen Afvallen. In samenwerking met Head of Digital & E-commerce Rogier Zimmer (voorheen KPN en Ahold) en bureau Newcraft is recent een webshop ontwikkeld voor XL-S Medical. Hiermee is de eerste kleine stap gezet richting een digitale toekomst van beide merken. De Brand Manager wordt uitgedaagd om (samen met Newcraft) innovatieve e-commerce concepten te ontwikkelen en implementeren, waardoor XL-S Medical en Yokebe voorop zullen lopen in de markt. Een kans voor marketeers met interesse in digital marketing en e-commerce om hierin een voorsprong op de markt te ontwikkelen.

Contact

Brand Manager XL-S Medical & Yokebe Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.