Brand Manager VMS

Brand Manager VMS

 • Marketing
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 738 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Perrigo werkgeverspagina voor andere vacatures

De markt voor selfcare is booming. Consumenten zijn steeds bewuster bezig met gezond leven, overheden leggen meer verantwoordelijkheid bij het individu en bovendien neemt de vraag naar middelen tegen ouderdomskwaaltjes toe door de vergrijzing. OTC producent Omega Pharma speelt in op deze groeimarkt door met haar vele A-merken in hoog tempo hoogwaardige innovaties op de markt te brengen.

Omega Pharma: een fast-moving over-the-counter fabrikant

Als fabrikant van bekende merken als Davitamon, XL-S Medical, Biodermal en Ymea is Omega Pharma in Nederland verreweg de grootste leverancier van gezondheids- en verzorgingsproducten. Het bedrijf is onderdeel van Perrigo, dat in meer dan dertig landen actief is en ruim tweeduizend merken in zijn internationale portfolio heeft. Omega Pharma profiteert van het schaalvoordeel en de kennis van de Amerikaanse Farmagigant, maar opereert op lokaal niveau geheel autonoom. Op basis van marktonderzoek in de Nederlandse markt bepaalt het lokale team vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam welke producten op de Nederlandse markt worden gebracht, onder welke merknaam en met welke marketingstrategie.

Focus op groei

De markt is nog lang niet verzadigd, dus de ambitie van Omega Pharma is groot. Het doel is om de omzet in vijf jaar te verdubbelen. Door de kwaliteit en professionaliteit van een grote organisatie te combineren met de mindset en cultuur van een kleine ondernemer, speelt Omega Pharma snel in op kansen in de markt. Die snelheid wordt onder andere gestimuleerd door de platte organisatiestructuur met korte lijnen. Zo rapporteert 90 procent van het bedrijf direct aan de directie, waardoor goede ideeën snel een go krijgen.

‘We hebben onze organisatie extreem simpel gemaakt, iedereen is van kop tot staart verantwoordelijk voor zijn eigen business. We hebben bijna geen middle-management meer. De verantwoordelijkheden zijn dus niet in kleine stukjes opgeknipt. Er is veel meer vrijheid en ruimte om te ondernemen. Iedereen heeft zijn eigen winkel.’ – Joost Hunfeld, GM Omega Pharma

Vacature: Brand Manager VMS

Binnen het marketingteam richt de Brand Manager zich op Vitaminen, Mineralen en Supplementen (VMS) wat een van de belangrijkste groeicategorieën van Omega Pharma is. De producten en merken binnen VMS hebben stuk voor stuk een positieve impact op de gezondheid en sluiten volledig aan op de belangrijkste trends in de markt. De Brand Manager VMS werkt samen met multidisciplinaire teams aan innovaties op zowel product- als campagneniveau om het succes van de categorie verder uit te breiden.

Davitamon

Een van de grootste merken in het portfolio van de Brand Manager is Davitamon. Het (multi)vitaminemerk is al meer dan negentig jaar niet weg te denken is uit de Nederlandse huishoudens. En nog altijd succesvol: het merk groeide met dubbele cijfers in 2017. De Brand Manager VMS bouwt voort op dit succes en bepaalt op basis van lokale marktinzichten in welke marktsegmenten er groeikansen liggen. Hij/zij ontwikkelt een strategie voor productontwikkeling en zet nieuwe innovaties in de markt. Daarnaast ontwikkelt de Brand Manager VMS lokaal unieke en impactvolle 360˚-marketingcampagnes waar de nadruk ligt op tv en online.

Ymea & Bional

Een van de belangrijkste trends in de OTC markt is de voorkeur voor natuurlijke producten. De Brand Manager VMS introduceert nieuwe producten die hierop aansluiten, maar verstevigt ook de marktpositie van bestaande merken in het productportfolio. Hiervoor ontwikkelt de Brand Manager VMS unieke marketingcampagnes en productinnovaties voor merken als Ymea en Bional. De natuurlijke kruidensupplementen van Ymea geven vrouwen verlichting van overgangsverschijnselen; de natuurlijke voedingssupplementen van Bional ondersteunen de weerstand, helpen bij afslanken of zorgen voor meer rust en ontspanning.

De Brand Manager rapporteert aan de Marketing Manager VMS en schakelt intensief met counterparts in diverse multidisciplinaire teams binnen Omega Pharma.

Cultuur en doorgroeimogelijkheden

De focus op zowel kwaliteit als snelheid in innovaties zorgt voor een dynamische cultuur. Hierin staan ondernemerschap, resultaatgerichtheid, proactiviteit en samenwerken hoog in het vaandel. Een combinatie van sterke analytische skills, een business en hands-on mindset is hierdoor een must.

Maar snelheid vereist ook flexibiliteit. Dat betekent dat de structuur van de organisatie zich snel aanpast aan ontwikkelingen in de markt. Door die flexibiliteit en exponentiële groei zijn er voldoende internationale en cross-functionele doorgroeimogelijkheden, waardoor iedereen zijn eigen pad kan creëren.

Kandidaatsprofiel

Persoonlijkheid

 • Zelfstartend
 • Innovatief
 • Analytisch
 • Resultaatgericht
 • Flexibel en gedreven

Ervaring

 • Minimaal 5 jaar brand management ervaring
 • Ervaring marktinzichten vertalen naar innovaties op zowel product- als campagneniveau
 • Go-to-marketkennis
 • P&L-verantwoordelijk
 • Ervaring met online mediacampagnes inkopen en de juiste mediamix bepalen

Omega Pharma werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne@topofminds.com.

Lees het interview met Geert Heestermans, Marketing Director bij Omega Pharma

Contact

Brand Manager VMS Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.