Brand Manager

Brand Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Rotterdam
  • 765 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Perrigo werkgeverspagina voor andere vacatures

Van vitamines en huidverzorging tot hooikoortstabletjes, overgangsproducten en afslankmiddelen: selfcare is big business. Perrigo speelt in op deze groeimarkt door in hoog tempo hoogwaardige innovaties op de markt te brengen. De Health Care fabrikant combineert de snelheid van een FMCG-speler met een ongekend groot portfolio en ondernemende cultuur, en groeit al jarenlang vier keer sneller dan de markt. Een actiegerichte Brand Manager zorgt voor verdere groei van een aantal bestaande en nieuwe merken.

Perrigo

Met merken als XL-S Medical, Biodermal, Davitamon en Lactacyd is Perrigo uit geen enkel Nederlands huishouden weg te denken. Op het kantoor in Rotterdam wordt op basis van marktinzichten bepaald welke producten in Nederland worden uitgebracht, onder welke merknaam en hoe de marketingstrategie eruit ziet. De meeste campagnes worden lokaal bedacht en gecreëerd.

Snelheid en ondernemerschap

Neem een platte organisatiestructuur en zeer ondernemende, data-driven cultuur. Tel daar het grootste mediabudget in over-the-counter (OTC) Health Care, de bereidheid om te investeren en risico’s te nemen bij op en je hebt een unieke, winnende formule die Perrigo heet. Waar concurrenten in de branche soms jarenlang bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe producten, is de ontwikkeltijd binnen Perrigo – van idee tot winkelschap – soms maar een paar maanden. Dat levert een enorme voorsprong ten opzichte van de markt op, waardoor de organisatie al jarenlang vier keer harder dan de markt groeit.

Vacature: Brand Manager

De Brand Manager is in deze veelzijdige rol eindverantwoordelijk voor een portfolio dat bestaat uit een aantal bestaande én nog te lanceren merken. Als all-round marketeer zoekt hij/zij continu naar mogelijkheden om het commerciële succes van merken verder uit te bouwen. Daarbij maakt de Brand Manager actief gebruik van de resources en infrastructuur die Perrigo biedt en bepaalt vrijwel zelfstandig de groeistrategie voor de merken binnen het portfolio.

Bij Perrigo staat ondernemerschap hoog in het vaandel: experimenteren en uitproberen dus, in plaats van onnodig lange processen en het uitwerken van strategieën. Dat vereist van de Brand Manager een pragmatische en actiegerichte focus. Hij/zij verzamelt relevante customer insights binnen de categorie en zet deze actief in bij het bepalen van een innovatieve media-, marketing- en communicatiestrategie. Daarbij zorgt de Brand Manager enerzijds voor een sterke data-driven onderbouwing van de ingezette strategie maar is anderzijds niet bang om een risico te nemen op basis van visie en gevoel daar waar data ontbreekt.

Vanuit de gekozen strategie bepaalt de Brand Manager een optimale marketingmix, waarin hij/zij zorgt voor een feilloze vertaling van proposities naar lokaal te creëren campagnes. Aan de hand van onderscheidende uitingen in zowel on- als offline kanalen inspireert én activeert de Brand Manager de juiste doelgroep voor ieder merk. Daarbij werkt de Brand Manager intensief cross-functioneel samen: hij/zij zet een stip op de horizon en betrekt actief de juiste interne en externe stakeholders om samen met hen tot het beste resultaat te komen.

In alle aspecten van deze veelzijdige rol laat de Brand Manager zich sterk leiden door data. Hij/zij legt de lat hoog en zorgt voor continue verbeteringen in processen en campagnes Ook stuurt hij/zij actief op het realiseren van projecten en behalen van resultaten binnen de gestelde timelines en budgetten. De Brand Manager rapporteert direct aan Geert Heestermans, de Marketing Director bij Perrigo.
Lees het interview met Geert Heestermans, Managing Director bij Perrigo

Kandidaatprofiel

  • Minimaal twee jaar ervaring in een brede Brand Management positie, idealiter binnen de OTC of FMCG branche.
  • WO opgeleid
  • Ondernemende all-round markteteer, idealiter met ervaring in het lanceren van nieuwe producten/merken en creatie van campagnes en tvc’s.

Perrigo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne@topofminds.com.

Contact

Brand Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.