Brand Manager OTC

Brand Manager OTC

  • Marketing
  • Consumer
  • Rotterdam
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 936 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Perrigo werkgeverspagina voor andere vacatures

Perrigo is hofleverancier van de Nederlandse zelfzorg categorie. Merken als NiQuitin, Prevalin en Davitamon zijn in nagenoeg elke Albert Heijn, Kruidvat en Etos te koop. De Brand Manager over-the-counter (OTC) is verantwoordelijk voor de groeistrategie van een breed portfolio aan merken.

Over Perrigo

Als deze tijd ons iets leert, is het hoe ongelooflijk belangrijk een goede gezondheid is. De hoogkwalitatieve zelfzorgproducten van Perrigo komen daar heel goed bij van pas. Met een breed aanbod aan vrij verkochte geneesmiddelen, voedingssupplementen, huidverzorgingsproducten en medische hulpmiddelen stelt Perrigo consumenten in staat om een gezonde levensstijl na te streven.

Met een portfolio bestaand uit toonaangevende merken als Davitamon, Biodermal en Coldrex is Perrigo in Nederland de grootste zelfzorg leverancier.  Binnen de OTC-categorie heeft Perrigo een breed portfolio aan merken, zoals NiQuitin, Prevalin, Zantac, Bronchostop en Wartner. ‘Snelheid’ is een cruciaal aspect van de succesformule van Perrigo en de OTC-tak in het bijzonder: de afgelopen jaren bracht het bedrijf in hoog tempo innovatieve producten op de markt. Als gedreven merkenbouwers kiest het 65-koppige team op het Rotterdamse hoofdkantoor uitdrukkelijk voor merken die het groot kan maken. Daar slagen ze steevast in: Perrigo is Industry Captain en commercieel partner van retailers als Kruidvat en Etos. Daarnaast is het de nummer 9 investeerder in TV in Nederland.

Vacature: Brand Manager OTC

Merken groot maken kan niet zonder ijzersterke marketingstrategie. De Brand Manager OTC buigt zich over de optimale groeistrategie voor de vele merken die in die categorie vallen. Welke merken kunnen niet ontbreken in de schappen van Kruidvat, Etos en Albert Heijn? Hoe zorgen we ervoor dat onze producten de juiste doelgroep bereiken? Welk kanaal zetten we daarvoor in, en hoe? En hoe blijven we ons te allen tijde onderscheiden van de concurrentie? De Brand Manager OTC formuleert aan de hand van vitale consumer insights de antwoorden op deze vragen, en vertaalt ze naar de juiste groeistrategie. Vervolgens rolt de optimale marketingmix uit de koker van de Brand Manager. Ook weet de Brand Manager de juiste focus te leggen binnen het brede portfolio van deze Brand Manager rol; NiQuitin, Zantac, Wartner, Gehwol & Tantum.

Geleid door data, visie en gevoel ontwikkelt de allround marketeer het optimale marketing plan. Traditiegetrouw maakt de OTC-categorie het meest gebruik van tv-commercials om producten te positioneren. Daarin speelt de Brand Manager een leidende rol, zowel op strategisch als operationeel niveau. Of het nou gaat om de business case uitdenken, een storyboard maken of precies bepalen welke NPDs in de commercial gebracht gaan worden: de Brand Manager mag het zelf doen. Gedurende elk traject werkt zij/hij nauw samen met de Category Manager, de Marketing Assistente en interne en externe stakeholders, en rapporteert direct aan Marketing Manager Yvette Moekotte.

Juridisch balanceerkoord
Een van de belangrijkste redenen waarom de OTC-categorie zo uitdagend is, is het juridische aspect ervan. Omdat de producten zonder recept verkocht worden, bestaat er logischerwijs strengere regelgeving over wat producten aan consumenten mogen communiceren – en wat niet. Temidden van het web van wet- en regelgeving zoekt de Brand Manager in samenwerking met Regulatory Affairs uit welke claim(s) een product mag maken. De uitdaging ligt in het vinden van het evenwicht tussen de sterkste commerciële propositie en de juridisch juiste claim.

Ondernemerschap staat bij Perrigo hoog in het vaandel: experimenteren en uitproberen dus. Dat vereist een pragmatische en actiegerichte blik van de Brand Manager. Zij/hij heeft naast volledige (P&L) verantwoordelijkheid, ook alle vrijheid om media-, marketing- en communicatiestrategieën uit te zetten. Daar is naast gedegen data-analyse en een ondernemende mindset, ook een creatief brein voor nodig.

Zelfstandige go-getter aan het roer
Op die hoog-in-het-vaandel lijst van Perrigo mogen ook woorden als ambitieus, open-minded en gedreven niet ontbreken. De ideale Brand Manager is dat alles: een zelfstandige, initiatiefrijke go-getter die ervan houdt om als ondernemende kapitein van haar/zijn eigen schip een succesvolle OTC-strategie uit te stippelen.

”Veel sollicitanten kunnen niet geloven dat je bij ons General Manager bent van je eigen merken als Brand Manager, totdat ze hier werken en het zelf ervaren! Je hebt in deze rol echt de vrijheid om enorme impact op de business te maken. – Yvette Moekotte, Marketing Manager OTC

Lees hier het interview dat Top of Minds had met Geert Heestermans, Marketing Director bij Perrigo.

Perrigo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.