Brand Manager

Brand Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 1008 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Perrigo werkgeverspagina voor andere vacatures

Zelfzorg is big business. Omega Pharma speelt hierop in door onder andere allergie-tabletten, vitaminen, afslankmiddelen, maagzuurremmers en producten voor intieme verzorging in de schappen te zetten. Het bedrijf is de grootste fabrikant in het veld en gaat op onconventionele wijze om met kansen in de markt.

Over Omega Pharma

Omega Pharma is succesvol door de combinatie van de snelheid van een FMCG-speler en een bijzonder breed portfolio in de categorieën Over-The-Counter (OTC), Vitaminen, Mineralen & Supplementen (VMS) en Persoonlijke Verzorging. Dat is mogelijk omdat de organisatie onderdeel uitmaakt van de wereldwijd opererende Omega Pharma Groep (in 2015 overgenomen door Perrigo, een Amerikaanse farma-gigant), waarvan de 35 landenorganisaties autonoom en naar eigen marktinzichten kunnen opereren. Op het kantoor in Rotterdam wordt op basis van marktinzichten bepaald welke producten in Nederland worden uitgebracht, onder welke merknaam en hoe de marketingstrategie eruit ziet. De Nederlandse organisatie kan putten uit het internationale portfolio van meer dan 2.000 producten.

“Onze business is een fast moving business. We willen zo goed mogelijk in de behoeften van de consument voorzien door te reageren op trends en ontwikkelingen.” – Joost Hunfeld, General Manager

Vacature voor een Brand Manager Lactacyd, Zantac & Wartner

In het team van Marketing Directeur Erik Soeteman is een vacature voor een Brand Manager die eindverantwoordelijk is voor de merken Lactacyd, Wartner en Zantac. Drie verschillende categorieën met elk een andere uitdaging en dus drie verschillende marketingstrategieën.

“Je bepaalt zelf de marketingmix en bijbehorende media. Het is jouw budget dus je overweegt zelf hoe je daar mee omgaat: een campagne op Facebook of op TV? Online adverteren of SEO? Een marktonderzoek of een redesign van de verpakkingen? Je kan een euro maar één keer uitgeven.” – Erik Soeteman, Marketing Directeur

Bij Omega Pharma staat ondernemerschap hoog in het vaandel: experimenteren en uitproberen dus, in plaats van onnodig lange processen en uitwerken van strategieën. De Brand Manager brengt, op basis van consumer insights, nieuwe producten naar de markt en lanceert vernieuwende (online) campagnes. Deze all-round marketeer is P&L verantwoordelijk voor alledrie de merken in zijn/haar portfolio en rapporteert direct aan Erik Soeteman.

Lactacyd

Lactacyd is een product voor intieme verzorging en heeft een marktaandeel van meer dan 50%. De uitdaging voor de Brand Manager is om de hele categorie te laten groeien. Met Lactacyd richt Omega Pharma zich op twee doelgroepen: meiden van 15 tot 25 jaar en jonge vrouwen van 25+. Beide leeftijdscategorieeën vragen om een andere marketingbenadering. De jongere doelgroep wordt online only benaderd. Via Facebook en Youtube wordt verteld hoe Lactacyd bij hen past. De Brand Manager is in de lead en ontwikkelt met name het digitale kanaal om deze doelgroep goed en effectief te bereiken. Zo is bijvoorbeeld de website vaginapagina.nl gelanceerd om de doelgroep te vertellen over Lactacyd.

“De communicatie is jong en de campagnes zijn innovatief. Er is nog veel ruimte voor vernieuwende ideeën. Echt een merk waar de Brand Manager bepaalt hoe hard we groeien door slim en effectief te investeren.” – Erik Soeteman, Marketing Directeur

Voor de doelgroep boven de 25 ligt de uitdaging met name in het uitleggen van de werking van Lactacyd en het wegnemen van fabels en onwaarheden die bestaan rondom intieme verzorging. De communicatie verloopt op dit moment met name via TV-commercials.

Zantac

De uitdaging op het merk Zantac is tegelijkertijd de naamsbekendheid vergroten en het productportfolio uitbreiden. Want naast maagzuurremmers zijn recent producten tegen een opgeblazen gevoel toegevoegd. De Brand Manager is intensief betrokken bij zowel de lancering van nieuwe producten als bij de communicatie over deze verbreding. Aan de naamsbekendheid wordt gebouwd met behulp van ultrakorte TV-commercials. Eerst wordt de communicatie over het merk ontwikkeld, daarna de verpakking. In andere woorden: de verpakking is een directe vertaling van wat wordt verteld in de TV-commercial. Het doel is dat een consument na het zien van de commercial de winkel binnenloopt en in het schap het product gemakkelijk kan vinden.

Wartner

Wartner is van oorsprong een product voor het verhelpen van wratten. In 2016 zijn producten voor het verzorgen van kalknagels toegevoegd. 2017 staat in het teken van het stevig in de markt zetten van de vernieuwde propositie. De focus ligt dan ook op de communicatie: vertellen aan de consument dat het portfolio verbreed is en dat ook in de winkel laten zien door goede verpakkingen. De Brand Manager is volledig verantwoordelijk voor de mediastrategie.

“Dit is een van de meest all-round marketingrollen binnen het hedendaagse consumer-goods-landschap. Van nieuwe lanceringen en TV-reclames tot packaging en pricing. Gecombineerd met de ongekend hoge go-to-market speed van Omega Pharma is dit ideaal voor marketeers die graag concrete resultaten zien en veel willen leren.” – Suzanne Goedhart-Limmen, Senior Consultant bij Top of Minds

Persoonlijkheid

 • Commercieel
 • Innovatief
 • Zelfstandig
 • Proactief
 • Pragmatisch

Ervaring

 • Brand Management
 • P&L verantwoordelijkheid
 • Social media (Facebook, Instagram en Youtube)

Interessant, want:

 • Omega Pharma is een heel platte organisatie waar je 100% verantwoordelijk bent voor je eigen projecten
 • Cross-functioneel doorgroeien

Contact

Brand Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.