Brand Manager

Brand Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 856 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Als je binnenkort een McDonald’s binnenloopt, is de kans groot dat er verbouwing gaande is. De komende tijd wordt namelijk in veel restaurants een McCafé geplaatst. Niet zonder reden: de koffietak is een van de belangrijkste groeipijlers van de keten. McCafé moet net zo’n sterk merk worden als McDonald’s is. Dat is een van de belangrijkste doelstellingen van de nieuwe Brand Manager.

OVER McDONALD’S

De opening van de eerste McDonald’s in Nederland  – in 1971 in Zaandam – was niet alleen de eerste Nederlandse vestiging, maar markeert ook het Europese debuut van de restaurantketen. Vandaag de dag telt Nederland 245 McDonald’s restaurants die elke week door zo’n drie miljoen gasten bezocht worden.

Aan de wieg van McDonald’s succes staan plezier, gedrevenheid, passie, teamspirit en samen hard werken om het beste te bieden aan de gasten – waarden die nog steeds kenmerkend zijn voor de bedrijfscultuur. Op het Nederlandse kantoor in Amsterdam werken zo’n negentig professionals in onder meer Marketing, Communicatie, Customer insights, Digital, Operations en Bouw. Samen zorgen zij ervoor dat de restaurantmedewerkers zich volledig kunnen concentreren op McDonald’s core business: gasten blij maken met kwaliteit, service, vernieuwing en beleving.

LUXE COFFEE CORNER IN DE STIJL VAN McDONALD’S

De vertaalslag van retail naar restaurant; dat is waar McDonald’s in deze tijd vol op inzet. Daarvoor lanceerde de keten de afgelopen jaren verschillende innovatieve concepten, waaronder McDelivery en McCafé. In 2016 werd het eerste McCafé in Nederland geopend in Hoorn. Sindsdien hield McDonald’s het tempo hoog: in twee jaar tijd zagen tientallen nieuwe McCafé’s het levenslicht. En daarmee is het doel nog niet bereikt.

Het idee achter McCafé is om in bestaande McDonald’s restaurants een fijne coffee corner in te richten waar gasten terecht kunnen voor luxe, lekkere koffie. Gemaakt met de kundigheid en kwaliteit van een echte barista, maar dan in de stijl van McDonald’s: snel en gemakkelijk. Koffie krijg je bij McCafé in tal van variaties en de liefhebber bestelt er desgewenst een verse croissant, muffin of iets anders lekkers uit de patisserie bij.

VACATURE: BRAND MANAGER

McCafé uitbouwen tot net zo’n groot en mooi merk als McDonald’s: dat is waar het de nieuwe Brand Manager om te doen is. Maar de rol behelst aanzienlijk meer dan dat. Naast ownership voor McCafé, is de Brand Manager ook verantwoordelijk voor het opzetten en uitrollen van verschillende andere campagnes van McDonald’s. Op basis van actuele customer insights maakt de Brand Manager strategische planningen en beslissingen rondom toekomstige campagnes, en denkt hij/zij actief mee over nieuwe concepten. De Brand Manager rapporteert direct aan Marketing Manager Marjolijn Maas-Mook.

GEBOREN STRATEEG EN VERBINDER INEEN

Extern stakeholder management is tevens een cruciaal onderdeel van de rol. De Brand Manager is hét go-to aanspreekpunt voor franchisenemers in wiens restaurant McCafé gevestigd is of wordt. Daarnaast stuurt hij/zij grote multidisciplinaire teams aan; zowel interne projectteams als externe media-, reclame- en PR-bureaus. De uiteenlopende belangen die daarbij een rol spelen weet de Brand Manager als geboren strateeg vakkundig met elkaar te verbinden.

Dat de Brand Manager een veelzijdige allrounder moet zijn, moge duidelijk zijn. Een conceptuele merkenbouwer met veel campagne-ervaring die het communicatievraagstuk volledig beheerst, en met zijn/haar overtuigingskracht franchisenemers moeiteloos op één lijn krijgt. Naast de juiste mindset en ervaring, is een tomeloze dosis energie cruciaal. En natuurlijk een liefde voor Big Macs én goede koffie.

‘Voor een gepassioneerde merkenbouwer is dit een unieke kans. Als onderdeel van McDonald’s heeft McCafé alle ingrediënten om uit te groeien tot een geweldig submerk.’ – Annemarie Swijtink – Director Marketing, Communicatie & Insights

KANDIDAATSPROFIEL

ERVARING
 • WO-niveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring in consumer goods omgeving
 • Conceptueel en executioneel sterk
 • Ervaring met stakeholder management
PERSOONLIJKHEID
 • Initiatiefrijke verbinder
 • Sterke communicator
 • Resultaatgedreven
 • Nieuwsgierig en leergierig
 • Analytisch en commercieel sterk

McDonald’s werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met
 Suzanne Goedhart-Limmen, via suzanne@topofminds.com.

Contact

Brand Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.