Brand Manager

Brand Manager

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 30 oktober 2019
 • 374
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de KFC werkgeverspagina voor andere vacatures
Klimaatneutraal

Deze functie heeft een klimaatneutrale werkomgeving. Dat wil zeggen dat de CO2 uitstoot gekoppeld aan de werkomgeving de eerste drie jaar gegarandeerd wordt gecompenseerd. Het gaat hier om de compensatie van van de uitstoot veroorzaakt door woon-werkverkeer, dienstreizen en het energie -en papierverbruik van je werkplek. Realisatie van de compensatie geschiedt door partner JustDiggit.org. “Als we de aarde kunnen opwarmen, kunnen we haar ook afkoelen.”

KFC is een iconisch global merk bomvol karakter en met een inspirerende historie. Het bedrijf heeft al verschillende prestigieuze internationale marketingawards gewonnen. Het is aan de Brand Manager om ook met Nederlandse campagnes hoge ogen te gooien en uiteindelijk Cannes Lions en Effies in de wacht te slepen. Hij/zij draait eigen campagnes en bouwt vanaf het begin mee aan KFC’s succes in België. Daarmee biedt deze functie de unieke kans om aan de slag te gaan met één van de grootste merken ter wereld, veel impact te hebben en jezelf optimaal te ontwikkelen.

Over KFC

KFC behoort tot de grootste restaurantketens ter wereld. Van Bangkok tot New York, van Johannesburg tot Londen en van Buenos Aires tot Shanghai; met meer dan 22.000 locaties in 140 verschillende landen kun je overal ter wereld genieten van fried chicken volgens het recept dat Colonel Sanders zo’n 90 jaar geleden ontwikkelde.

Finger lickin’ good, dat is de kern van het succes. KFC bereidt haar gerechten volgens de hoogste standaarden: verse kip van leveranciers die aan uitgebreide kwaliteitseisen voldoen, gepaneerd met het originele, wereldberoemde en topgeheime mengsel van elf kruiden en specerijen, en klaargemaakt op bestelling door echte koks. Dat is waarom kipliefhebbers het liefst naar KFC gaan.

KFC is het enige quick service restaurant dat zich heeft verbonden aan de Better Chicken Commitment, opgesteld door internationale NGO’s waaronder World Animal Protection. Hiermee geeft KFC aan zich volledig in te zetten voor dierenwelzijn, bijvoorbeeld door te streven naar betere leefomstandigheden, diervriendelijk slachten en het minimaliseren van voedselverspilling.

KFC’s marketing is internationaal toonaangevend. Zo heeft de restaurantketen in 2018 22 Cannes Lions en verschillende Effies gewonnen. Ook staat KFC in de top 5 van de Effie Index 2019 voor meest effectieve merken ter wereld.

De vacature: Brand Manager

De Brand Manager zorgt dat het merk KFC in Noord-Europa net zo groot wordt als in onder andere de Verenigde Staten. Hij/zij leidt verschillende marketingprojecten in Nederland die het marktaandeel vergroten en de merkpositionering versterken. Daarnaast is de Brand Manager verantwoordelijk voor alle marketing in België.

“Bij KFC geloven we in ownership, in de drive om onszelf iedere dag te verbeteren en in passie voor ons werk. Dat wil ik ook terugzien in de Brand Manager.” – Trix van der Vleuten, CMO Noord-Europa

Eén van de eerste opdrachten van de Brand Manager is, om – samen met de rest van het marketingteam – te werken aan een nieuwe, inspirerende positionering van het merk KFC in Nederland. De Brand Manager leidt de nationale activatieprojecten waarmee KFC nieuwe doelgroepen aanspreekt en haar awareness verhoogt. Hiervoor beschikt hij/zij over uitstekende projectmanagement skills, veel oog voor details en heeft hij/zij een gestructureerde manier van werken. Ook denkt de Brand Manager strategisch na over de campagneopzet, is hij/zij verantwoordelijk voor de mediaplanning en zorgt voor een strakke executie. Tot slot stuurt hij/zij de campagnes bij waar nodig op basis van slimme tracking.

De eerste KFC in België is dit jaar geopend en KFC wil haar aanwezigheid daar snel uitbreiden met minstens 40 vestigingen. De Brand Manager speelt een belangrijke rol bij het openen van deze nieuwe locaties. Daarnaast is hij/zij de eerste contactpersoon in België voor de campagnes die uiteindelijk in de restaurants tot impact moeten leiden. De Brand Manager werkt ook veelvuldig samen met de rest van het marketingteam (bijvoorbeeld Product, Digital, Restaurant Project Management en PR), met Operations, Commercial, IT, Finance en met externe bureaus.

KFC hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt volop kansen voor (internationale) doorgroei. Daarmee is deze rol een unieke kans om te werken met één van de grootste merken ter wereld, in een internationale setting en met alle mogelijkheden om jezelf optimaal te ontwikkelen.

Kandidaatsprofiel

 • 5+ jaar werkervaring als Business Marketeer
 • Ervaring met opzetten van merkcampagnes
 • Gevoel voor food brands
 • Sterke en gestructureerde projectmanager
 • Goede influencing skills
 • Kennis van de Belgische markt is een pre
 • Vloeiend Nederlands en Engels is een must, en bij voorkeur ook Frans

KFC werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Brand Manager

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Brand Manager

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Brand Manager

Vraag over deze vacature? Vraag het Janko Klaeijsen

Volgende vacature
Assistant Brand ManagerYarrah

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.