Brand Manager Flavours

Brand Manager Flavours

 • Marketing
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 744 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Coca-Cola Company vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Coca-Cola is sinds 1886 een begrip, groot geworden dankzij inspirerende marketingcampagnes. Voorbeelden zijn de jaarlijks terugkerende Kerst-commercial, de introductie van de nieuwe slogan Taste the Feeling (2016) en themacampagnes zoals de zomercampagne 2017, waarbij consumenten een droomvakantie kunnen winnen. De Brand Manager is van a tot z verantwoordelijk voor het lanceren van dit soort above-the-line campagnes in Nederland en bewaakt en bouwt de merkproposities van Sprite, Fanta, Finley en Appletizer.

Cola-Cola Company

Coca-Cola staat op #5 in de lijst most valuable brands van Forbes (2017). Werken voor zo’n groot merk is inspirerend. Coca-Cola krijgt veel media-aandacht en is onderdeel van het leven van veel mensen. Jeroen Lampe begon tien jaar geleden bij Coca-Cola Company* als Stagiair en is doorgegroeid tot Marketing Directeur (sinds mei 2017). Hij stuurt een team aan van 11 fte dat onder andere bestaat uit drie Senior Brand Managers, drie Brand Managers en twee Junior Brand Managers. De Brand Managers zijn verdeeld over drie clusters: Coca-Cola, Flavours (Fanta, Sprite, Finley en Appletizer) en Stills (water, sappen en nieuwe introducties). De werkzaamheden binnen een account worden verdeeld op basis van project of campagne. 

“Er is bewust gekozen voor een niet-hiërarchische verdeling. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid krijgt en daarvan leert. Het resultaat is een goed gevulde pijplijn voor opvolging en veel doorgroeimogelijkheden.” – Jeroen Lampe, Marketing Directeur Nederland, Coca-Cola Company

Vacature: Brand Manager Flavours

De Brand Manager is eindverantwoordelijk voor de above-the-line merkcampagnes in Nederland en bepaalt welke mediamix daarbij past. Om dit succesvol te kunnen doen heeft hij/zij intensief contact met de marketingteams binnen de Business Unit West-Europa (waar Nederland toe behoort), het Shopper Marketingteam bij Coca-Cola European Partners, de afdelingen Supply Chain en R&D en met de externe (media)bureaus.

“Alle campagnes die we lanceren beginnen met een briefing. Soms hangt een campagne samen met een internationale activiteit. In zo’n situatie adopteren we uitingen van onze centrale teams. Maar er zijn ook activiteiten die we zelf initiëren en lokaal uitrollen – altijd passend bij de Nederlandse consument, dat is ons uitgangspunt.” – Jeroen Lampe, Marketing Directeur Nederland, Coca-Cola Company

Of het nu gaat om een lokale of een internationale campagne, de Brand Manager heeft de regie. Hij/zij maakt de briefings, bewaakt de budgetten, controleert de kwaliteit en zorgt voor een excellente uitvoering. In de werkzaamheden van de Brand Manager zijn twee belangrijke trends te herkennen: verbreding van het productportfolio en digitalisering.

Verbreding van productportfolio

Consumenten voorkeuren veranderen en daarmee verandert het portfolio van Coca-Cola Nederland. Dat resulteert in een verbreding van het productportfolio, denk bijvoorbeeld aan de herlancering van Sprite zonder suiker en de toevoeging van Finley aan het portfolio. Op basis van inzichten uit klant- en consumentengedrag initieert de Brand Manager NPDs. Daarnaast is hij/zij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de juiste boodschap en merkbeleving voor zo’n nieuw product.

De vervanging van Sprite door Sprite Zero is een case waarbij de Brand Manager een belangrijke rol speelt. Hij/zij levert de consumenteninzichten, maakt een business case, heeft intensief contact met R&D, denkt mee met Shopper Marketing over de activatie op de winkelvloer en ontwikkelt de landelijke campagne.

Digitalisering

Door digitalisering heeft de Brand Manager een breder palet aan kanalen tot zijn/haar beschikking. De uitdaging voor de Brand Manager is het bewaken van de consistentie over alle kanalen heen. Een goed voorbeeld daarvan is de Halloween-campagne van Fanta (2017). In de periode 15 september – 1 december 2017 zijn de Fanta-blikjes van een Halloween-jasje voorzien. Tevens hebben de verpakkingen een Snapcode waarmee de consument toegang krijgt tot exclusieve Snapchat-filters.

Halloween-fantaDe Brand Manager is in zo’n project het centrale aanspreekpunt. Hij/zij brieft de externe bureaus en stemt de uitvoering met hen af. Daarnaast zoekt de Brand Manager ook de samenwerking met het Digital Team bij Coca-Cola Company op voor de monitoring van de campagne op Snapchat. Ook is de Brand Manager verantwoordelijk voor de afstemming met Coca-Cola European Partners omtrent de productie en verpakkingen van deze introducties, de activaties en communicatie op de winkelvloer en het integreren van shopper inzichten in (nieuwe) plannen.

Profiel

Ervaring

 • Minimaal 5 jaar werkervaring
 • Waarvan 3 met Brand Management
 • Business Marketeer
 • Eerder gewerkt voor A-merken

Persoonlijkheid

 • Commercieel
 • Resultaatgericht
 • Ondernemend
 • Bewaart het overzicht
 • Strategisch
 • Overtuigend op basis van data

* Coca-Cola bestaat in Nederland uit verschillende bedrijven. Coca-Cola Nederland is onderdeel van The Coca-Cola Company. The Coca-Cola Company is eigenaar van alle merken en verkoopt het basisconcentraat aan Coca-Cola European Partners. Coca-Cola European Partners produceert en verkoopt de frisdranken en distribueert deze naar dertien Europese landen.

Contact

Brand Manager Flavours Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.