Brand Manager Consumer Insights

Brand Manager Consumer Insights

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 845 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Red Bull vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Red Bull is een functionele drank en geeft (top)sporters, studenten, werknemers en ondernemers nét dat beetje extra energie dat ze nodig hebben om spectaculaire resultaten te boeken. De Brand Manager Consumer Insights is voor het marketingteam, wat Red Bull is voor Max Verstappen: een cruciaal element om rechtstreeks op de overwinning af te koersen.

Werken bij Red Bull

Het kantoor van Red Bull Nederland op de NDSM-werf in Amsterdam bruist van de energie – wie hier binnenloopt proeft direct de sfeer van Red Bull. De racewagen van Max Verstappen staat in de hal, vergaderruimtes zijn toepasselijk aangekleed en de inrichting van de open werkvloer doet eerder denken aan een skatepark dan aan een kantoor. Maar de typische Red Bull vibe zit hem vooral in de dynamiek en grote diversiteit aan medewerkers. Op dit moment is er ruimte voor een Brand Manager Consumer Insights.

Red Bull geeft je vleugels

De categorie frisdrank staat onder druk, dat is geen geheim. Veel frisdrankfabrikanten zoeken hun heil in het ontwikkelen van producten met minder suiker of focussen op gezondere varianten zoals water met een smaakje. Red Bull daarentegen focust op de functionaliteit van hun product. Met resultaat: gedreven door Red Bull, groeit energiedrank als één van de weinige segmenten binnen de categorie frisdrank.

“Red Bull is een functionele drank. Het is niet ontwikkeld om te drinken tijdens een luie filmavond of als je gewoon dorst hebt. Red Bull is er voor de momenten die vragen om prestatie.” – Tijmen Doesborgh, Head of Brand Red Bull

Om deze propositie nog dieper te integreren in alle activiteiten bouwt Red Bull aan een strategie om het product beter uit te leggen. De Brand Manager Consumer Insights ontwikkelt deze strategie (op basis van consumentendata) en communicatiematerialen om aan de juiste stakeholders (intern en extern) kenbaar te maken waar Red Bull voor bedoeld is. Hij/zij beslist op basis van onderzoek of bijvoorbeeld gefocust wordt op sportkantines of juist op onderwijsinstellingen.

Vacature voor de Brand Manager Consumer Insights

De Brand Manager Consumer Insights verzamelt data, kennis en inzichten over consumentengedrag en vertaalt die naar actionable insights. Deze inzichten worden gebruikt voor het versterken van de merkpositionering, het verhogen van de campagne-effectiviteit en voor het aanscherpen van de marketing- en salesstrategie. De Brand Manager Consumer Insights is dan ook een cruciale schakel in het optimaliseren van de data-driven werkwijze van Red Bull. De data wordt aangeleverd door externe onderzoek- en marketingbureaus. Intern werkt de Brand Manager Consumer Insights samen met het Trade Marketing team dat beschikt over shopper insights en verkoopdata. Mede door het realiseren van synergie tussen de inzichten uit consumenten- en shopperonderzoek en dat te vertalen naar strategisch advies bepaalt de Brand Manager Consumer Insights de koers van het merk. De Brand Manager Consumer Insights is onderdeel van het Brand team, aangestuurd door de Head of Brand (Tijmen Doesborgh). Dat team (4 fte) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de merkstrategie en het uitdragen daarvan via alle betaalde kanalen. De Brand Manager Consumer Insights is een sparringpartner van Tijmen en heeft veel contact met de Marketing Directeur (Serjo Aronson). Tegelijkertijd is deze persoon hands-on betrokken bij alle uitvoerende activiteiten van de Brand Managers. Bijvoorbeeld bij het opzetten van nieuwe campagnes en/of activaties. Het is de verantwoordelijkheid van de Brand Manager Consumer Insights om tussentijds na te gaan of de beoogde doelstellingen worden behaald en of de campagnes bijgestuurd moeten worden.

Organisatiestructuur

Naast het Brand team zijn er nog drie teams binnen de marketingafdeling: Communicatie/PR, Sport en Culture. Communicatie is verantwoordelijk voor alle onbetaalde communicatieuitingen, denk bijvoorbeeld aan social media en het contact met de pers. De Sport en Culture teams houden zich bezig met alle events die Red Bull organiseert, zoals de Red Bull zeepkistenrace op 19 augustus in Valkenburg. Ook geven zij de atleten en artiesten die Red Bull ondersteunt dagelijks vleugels.

Kandidaatsprofiel

 • Nieuwsgierig
 • Analytisch
 • Overtuigend
 • Vertaalt data naar actionable insights
 • Hands-on
 • Minimaal 5 jaar ervaring
 • Brand management binnen FMCG
 • Consumenten- en/of marktonderzoek
 • Project management

Contact

Brand Manager Consumer Insights Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.