Brand Manager Coca-Cola

Brand Manager Coca-Cola

 • Marketing
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 1102 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Coca-Cola Company vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

“Voor mij is werken voor Coca-Cola® meedoen aan de champions league van de marketing,” zegt Daan Berendsen, Marketing Manager bij The Coca-Cola Company in Rotterdam. Iedereen kent de jaarlijks terugkerende Kerst-commercial, de introductie van de nieuwe slogan Taste the Feeling (2016) en themacampagnes zoals de zomercampagne, waarbij consumenten een droomvakantie kunnen winnen. De Brand Manager is van a tot z verantwoordelijk voor het lanceren van dit soort marketingcampagnes in Nederland en bouwt de merkproposities van het grootste merk: Coca-Cola®.

Cola-Cola Company

Coca-Cola® staat op nummer 5 in de lijst most valuable brands van Forbes (2017) en heeft een merkwaarde van zo’n 56 miljard dollar. Coca-Cola krijgt dan ook veel media-aandacht en is bijna dagelijks aanwezig in het leven van veel mensen.

De marketingafdeling bij The Coca-Cola Company* bestaat uit 11 fte en wordt aangestuurd door Jeroen Lampe (Marketing Directeur NL). Het team werkt in drie clusters: Coca-Cola, Flavours (Fanta, Sprite, Finley en Appletizer) en Stills (water, sappen en nieuwe introducties). Op elk cluster werken een Marketing Manager, Brand Manager en eventueel een Junior Brand Manager/Trainee. De werkzaamheden binnen een account worden verdeeld op basis van project of campagne.

“Er is bewust gekozen voor een niet-hiërarchische verdeling. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid krijgt en daarvan leert. Het resultaat is een goed gevulde pijplijn voor opvolging en veel doorgroeimogelijkheden.” – Jeroen Lampe, Marketing Directeur Nederland, Coca-Cola Company

Vacature: Brand Manager Coca-Cola®

De Brand Manager is eindverantwoordelijk voor alle merkcampagnes van Coca-Cola® in Nederland en bepaalt welke mediamix daarbij past. Om dit succesvol te kunnen doen werkt de Brand Manager veel samen met marketingteams binnen de Business Unit West-Europa (waar Nederland toe behoort), het Shopper Marketingteam bij Coca-Cola European Partners, de afdelingen Supply Chain en R&D en met de externe (media)bureaus.

Alle campagnes die we lanceren beginnen met een briefing. Soms hangt een campagne samen met een internationale activiteit. In zo’n situatie adopteren we uitingen van onze centrale teams. Maar er zijn ook activiteiten die we zelf initiëren en lokaal uitrollen – altijd passend bij de Nederlandse consument, dat is ons uitgangspunt.” – Jeroen Lampe, Marketing Directeur Nederland, Coca-Cola Company

Of het nu gaat om een lokale of een internationale campagne, de Brand Manager heeft de regie. Hij/zij maakt de briefings, bewaakt de budgetten, controleert de kwaliteit en zorgt voor een excellente uitvoering.

“Voor een wereldmerk als Coca-Cola werken geeft je het beste van twee werelden: de beschikbaarheid van best-in-class marketingmaterialen, support vanuit onze centrale West-Europese teams én de ruimte om lokale ideeën te initiëren en uit te rollen.” – Daan Berendsen, Marketing Manager Coca-Cola®, The Coca-Cola Company

Een succesvol voorbeeld van een lokaal initiatief is CokeTV. CokeTV is een Nederlands initiatief en inmiddels het grootste branded Youtube-kanaal van Nederland. Via dit online kanaal bereikt Coca-Cola een jongere doelgroep die niet meer als vanzelfsprekend te bereiken is via TV-commercials. Ook Olympic Moves is een mooi voorbeeld van een Nederlands initiatief (zie video hieronder). Olympic Moves is een sportevenement voor middelbare scholieren in het Olympisch Stadion in Amsterdam, in samenwerking met The Coca-Cola Company.

 

Coca-Cola® is een van de meest populaire frisdranken in Nederland. Om deze positie te behouden is het essentieel ogen en oren open te houden en continu in te spelen op veranderende consumentenbehoeften. Zowel product (minder suiker), verpakking (kleinere verpakkingen) als shopgedrag (online) veranderen. De Brand Manager zorgt ervoor dat de merkstrategie inspeelt op deze veranderingen en trends zodat Coca-Cola® haar prominente positie kan behouden.

Profiel

Ervaring

 • Minimaal 5 jaar
 • Waarvan 3 met Brand Management
 • Business Marketeer
 • Gewerkt voor A-merken

Persoonlijkheid

 • Commercieel
 • Resultaatgericht
 • Ondernemend
 • Bewaart het overzicht
 • Strategisch
 • Overtuigend op basis van data

* Coca-Cola bestaat in Nederland uit verschillende bedrijven. Coca-Cola Nederland is onderdeel van The Coca-Cola Company. The Coca-Cola Company is eigenaar van alle merken en verkoopt het basisconcentraat aan Coca-Cola European Partners. Coca-Cola European Partners produceert en verkoopt de frisdranken en distribueert deze naar dertien Europese landen.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.