Brand Manager Brunch

Brand Manager Brunch

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 1571 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kraft Heinz werkgeverspagina voor andere vacatures

Vrijwel elk Nederlands huishouden heeft hagelslag van De Ruijter of Venz en pap van Brinta in huis. Stuk voor stuk ijzersterke, geliefde merken die al jaren bestaan. Om ervoor te zorgen dat ze dat nog heel lang blijven doen, bouwt de Brand Manager Brunch het fundament voor een succesvolle groeistrategie die zij/hij vervolgens zelf tot uitvoer brengt.

Over Kraft Heinz Company

De food industry is wereldwijd volop in beweging. Niet in het minst aangejaagd door een van de meest toonaangevende spelers in die industry: Kraft Heinz Company. Met een omzet van 26 miljard euro en wereldwijd meer dan 36.000 medewerkers is het bedrijf een van de grootste voedingsmiddelenconcerns ter wereld. Ze zijn hard op weg naar het uiteindelijke doel: het beste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld zijn, de hoogste EBITDA-marges behalen. Daarvoor wil Kraft Heinz haar toplijn continu laten groeien, en altijd de meest geliefde merken van de hoogste kwaliteit in huis hebben.

Kraft Heinz Company bezit wereldwijd iconische merken als Kraft, Heinz, Philadelphia en CapriSun, maar ook lokale, bekende namen als Venz, De Ruijter, Karvan Cévitam, Roosvicee en Honig in Nederland. Trek een willekeurige voorraadkast van een Nederlands gezin open, en er staan onherroepelijk meerdere producten van deze merken in.

Dynamische brunchcategorie
In de brunchcategorie gebeurt momenteel enorm veel. Mensen staan meer dan ooit in de keuken – niet in het minst dankzij corona en succesvolle programma’s zoals ‘Heel Holland Bakt’– en kijken op een andere manier naar onder meer hagelslag en vlokken. Waarom zou je die alleen als broodbeleg gebruiken als ze het ook heel goed doen als decoratie op cupcakes, of lekker smaken in een bakje yoghurt? Ook het gegeven dat jongeren steeds minder brood en minder suiker eten, stelt de categorie voor nieuwe uitdagingen én kansen. Aan de ambitieuze Brand Manager Brunch om al die uitdagingen en kansen te identificeren en volop te verzilveren.

Vacature: Brand Manager Brunch

Het begint allemaal met een sterke, datagedreven merkstrategie voor het brunchportfolio van de Benelux, waar onder meer Koninklijke De Ruijter, Venz, Brinta en Heinz’ sandwich spread onder vallen. Dat is waar de Brand Manager Brunch eerst haar/zijn tanden in zet. Daarbij is het cruciaal dat het merk en de consument altijd voorop staat, en het vizier gericht is op de lange(re) termijn. De brunchcategorie relevant houden met innovatieve concepten en creatieve activaties: dat is de belangrijkste taak van de Brand Manager Brunch.

Met een marketinggedreven, analytische mindset stippelt de Brand Manager een datagedreven strategie uit, waarbij de consument centraal staat en waar portfoliomanagement, strategische activaties, innovatieve NPD-trajecten en nieuwe partnerships belangrijke aspecten zijn. De Brand Manager zit daarbij stevig en comfortabel in de bekende driver’s seat, en werkt nauw samen met cross-functionele teams (Category, Sales en Finance) om doelen en deadlines te halen. Zowel de strategische, als de operationele verantwoordelijkheid ligt bij de Brand Manager.

Om de categorie naar het volgende plan te brengen, schuwt zij/hij out-of-the-box denken niet: die skill komt in deze rol uitermate goed van pas. Dat geldt ook voor een oplossingsgerichte attitude, een flinke dosis energie en overtuigende stakeholdermanagementskills. De Brand Manager maakt onderdeel uit van de Continental Europe Business Unit en rapporteert direct aan Thomas van Helvoort, Marketing Manager Local Brands Benelux.

“Op een disruptieve, effectieve manier de markt opschudden en impact maken: dat is de rol van de Brand Manager Brunch. Een geweldige uitdaging voor een ambitieuze merkenbouwer vol creatieve, innovatieve ideeën” – Thomas van Helvoort, Marketing Manager Local Brands Benelux

Met goede ideeën kan het heel snel gaan
Dat creatieve ideeën vaak de beste zijn, liet Kraft Heinz vorig jaar zien toen De Ruijter op Wereld Prematurendag duizenden ouders van premature babies trakteerde op beschuit met paarse muisjes. De kleur paars – als mengkleur van roze en blauw – staat symbool voor premature kindjes. Een idee dat in een paar maanden tijd van tekentafel naar realiteit ging. Als men een idee enthousiast en overtuigend kan brengen, kan het bij Kraft Heinz Company heel snel gaan.

 

Interesse?

Kraft Heinz Company werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.