Brand Manager Absolut Vodka & Havana Club

 • Marketing
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 15 augustus 2018
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pernod Ricard werkgeverspagina voor andere vacatures

Pernod Ricard Group behoort tot de wereldwijde top van de premium en prestige spirits. Als een van de meest iconische wodkamerken ter wereld geldt Absolut Vodka als pronkstuk van het bedrijf. Vorig jaar was een droomjaar: de campagne met het Amsterdam Dance Event bleek een ongekende voltreffer. Om dat succes te evenaren – beter nog:te overtreffen! – zoekt Pernod Ricard Nederland een nieuwe Brand Manager voor Absolut Vodka & Havana Club.

OVER PERNOD RICARD

Naast mooie merken als Beefeater, Chivas, Jameson, Malibu en Kahlúa, draait het bij Pernod Ricard Group om meer: de sfeer, beleving en lifestyle rondom de merken is minstens zo belangrijk. Terwijl het hoofdkantoor in Parijs staat, is de Nederlandse vestiging te vinden op de Amsterdamse NDSM-werf. Daar werken dagelijks 53 mensen aan het verder bouwen van de verschillende merken.

Pernod Ricard Group is een gedecentraliseerde organisatie, die nauw samenwerkt met de brand owners. Er komt input vanuit de brand owners voor nieuwe producten en marketing uitingen, tegelijkertijd zijn de landen ook autonoom werkzaam. Op basis van lokale insights worden passende producten geïntroduceerd en marketing campagnes ontwikkeld.

Net zoals Pernod Ricard Nederland vorig jaar deed toen het zelf een marketingcampagne ontwikkelde in samenwerking met Amsterdam Dance Event. Dit werd hét succes van 2017: de campagne werd geweldig ontvangen en kreeg internationaal verschillende advertising-prijzen. Als kers op de taart werd het door Pernod Ricard Group uitgeroepen tot beste campagne binnen de organisatie wereldwijd. ‘Een onderscheiding die vrijwel altijd aan brand owners is voorbehouden werd weggekaapt door een klein land als Nederland,’ aldus een trotse Group Brand Manager Mixables Eelke Verwijs.

MARKETINGTEAM

Het marketingteam wordt aangestuurd door Marketing Director Francesco Ottaviano die onder andere verantwoordelijk is voor de Nederlandse en Belgische markt. De Marketing Director geeft direct leiding aan 3 managers. De Group Brand Managers geven leiding aan een team en hebben een eigen portfolio. Denk aan Mixables of Whisk(e)y’s & Wines. De Brand Manager Absolut Vodka en Havana Club werkt in het Mixables-portfolio samen met de Brand Manager Gin & Tequila en de (junior) Brand Manager Malibu. Binnen de Group is het mogelijk om internationaal een stap te zetten, dan wel naar een brand owner over te stappen.

VACATURE:  BRAND MANAGER ABSOLUT VODKA EN HAVANA CLUB

Na het succesverhaal van Absolut Vodka en ADE ligt er de What’s next?-vraag. Opnieuw samenwerken met het dance event of een andere weg inslaan? Die keuze is geheel aan de nieuwe Brand Manager. Voor het lanceren van een doeltreffende campagne is gedegen marketingkennis cruciaal, evenals digital ervaring.

Naast het opzetten van campagnes is de on trade zichtbaarheid van beide merken vergroten is een ander speerpunt van de rol. De focus ligt weliswaar op Absolut Vodka, maar ook Havana Club staat in de schijnwerpers. Dat merk wil zich graag herpositioneren door een volledig nieuwe doelgroep aan te boren.

OVERTUIGEND MERKPLAN

De Brand Manager stelt elk jaar een gedegen en solide merkplan op waarin hij/zij uiteenzet wat de doelstellingen zijn voor de Nederlandse markt en welke partnerships interessant zijn. Een analytische blik op trends, merken en cijfers is daarbij onmisbaar, evenals een ijzersterke pitch richting interne stakeholders en brand owners.

BOTTOM-UP IDEEËN

Presentatietechnieken komen niet alleen rondom het merkplan van pas. Bij Pernod Ricard Nederland zijn ze gek op lucratieve, bottom-up aangedragen ideeën. Onderbouw dit met onweerlegbare analyses en de juiste argumenten, en de weg is vrij om het uit te voeren.

PERKS OF THE JOB

De rol komt bovendien met de nodige sociale perks. Denk aan events en festivals die de Brand Manager als ambassadeur van de merken mag bezoeken. Los van vrijdagmiddagborrels op het kantoor van Pernod Ricard en andere feestjes die het jonge bedrijf regelmatig organiseert.

KANDIDAATSPROFIEL

De ideale kandidaat is een ondernemende marketeer die enthousiast wordt van de gedachte voor een lifestyle merk te werken. Ervaring in brand management is essentieel, evenals begrip van de markt en interne structuren. Iemand met drie jaar werkervaring, een resultaat gedreven visie en vooral de juiste drive. Een spontaan karakter, iemand die niet vies is van een feestje op z’n tijd, maar op maandagochtend onverminderd scherp het kantoor binnenloopt.

PERSOONLIJKHEID

 • WO-niveau
 • Autonoom
 • Een teamplayer
 • Open persoonlijkheid
 • Strategisch
 • Vloeiend in Engels (woord en geschrift)
 • Liefst woonachtig in of om Amsterdam

ERVARING

 • Minstens 3 jaar ervaring
 • Affiniteit met de FMCG branche of luxury goods
 • Ownership voor P&L
 • Projectmanagement
 • Stakeholdermanagement

Pernod Ricard werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne@topofminds.com.

Contactpersoon

Suzanne Goedhart-Limmen Mail

Aanmelden nieuwsbrief