Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

AWS Cloud Data Engineer

AWS Cloud Data Engineer

 • IT
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 815 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pathé werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 3 jaar ervaring
 • In een technische cloud engineering rol
 • Kennis van Amazon Cloud Services
 • Zelfstarter
 • Communicatief sterk

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Jong en oud lopen steevast met een glimlach een Pathé-bioscoop uit. Maar het kan altijd beter. Hoe? Dat vertelt de data. Door een cutting-edge AWS-based dataplatform te ontwikkelen zorgt de AWS Cloud Data Engineer ervoor dat Pathé haar ambitieuze data- en cloudstrategie kan realiseren en daarmee een avondje bios nóg onvergetelijker maakt.

Over Pathé

Met zo’n dertig filmtheaters en ruim zeventien miljoen bezoekers per jaar is het van oorsprong Franse familiebedrijf de onbetwiste marktleider in de bioscoopbranche. Die leidende positie nemen ze al sinds het prille begin in, toen de Franse gebroeders Pathé in 1896 de deuren van hun eerste bioscoop openden. Hun missie: de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen delen. Cinematografie was in die tijd volop in ontwikkeling, en de vier broers pionierden er flink op los. Dat deden ze niet onverdienstelijk, to say the least. Dankzij hun inzet mag Pathé zich naast Nederlands marktleider, ook wereldwijd producent van filmapparatuur en films noemen. Pathé NL is weliswaar onderdeel van het Franse familiebedrijf, maar de organisatie alhier opereert zeer onafhankelijk van het hoofdkantoor in Parijs.

Bijna 125 jaar na de oprichting is Pathé nog steeds een bedrijf dat, volledig in de geest van de oorspronkelijke Pathé frères, voortdurend innoveert en naar de lange termijn kijkt. Zo stond Pathé niet alleen aan de wieg van film met geluid en daarna kleur; ook de introducties van IMAX, 4DX en Dolby Cinema staan op naam van het bedrijf. Ervoor zorgen dat iedereen altijd de allerbeste bioscoopervaring beleeft, daar draait het om. Gedreven door haar structurele vernieuwingsdrang zoekt het bedrijf continu naar nieuwe ontwikkelings- en optimalisatiemogelijkheden. Data zijn een cruciale asset om verder te innoveren en de bioscoopbeleving voor bezoekers nóg mooier te maken.

Vacature: AWS Cloud Data Engineer

Een onvergetelijke beleving van bezoekers valt of staat bij een customer data platform. De AWS Cloud Data Engineer maakt het verschil door de juiste data te verzamelen en deze op de meest effectieve en veilige manier te gebruiken. In het Amazon customer data platform dat zij/hij bouwt, kan Pathé de enorme hoeveelheid aan data – waaronder over bezoekers, financiën en food & beverage sales – op een veilige, efficiënte en schaalbare manier opslaan. Momenteel maakt Pathé gebruik van verschillende data-oplossingen. Dat werkt, maar is niet in lijn met de ambitie van Pathé: een gecentraliseerd, schaalbaar en cloud-based data platform.

Als het platform eenmaal staat, kan de data practice van Pathé optimaal verder uitgebouwd worden. Hiervoor ligt er een roadmap met een (lange) lijst aan producten en functionaliteiten – zoals data feeds, dashboards, recommendation engines en forecasting algorithms – die ontwikkeld moeten worden. Het doel is glashelder: Pathé wil haar digitale kanalen optimaal personaliseren, betere beslissingen kunnen nemen en al het mogelijke doen om bezoekers nóg beter te bedienen.

Focus op veiligheid
De AWS Cloud Data Engineer neemt volledig ownership over het neerzetten en beheren van de cloud-data omgeving, evenals voor het uitvoeren en implementeren van de roadmap. Veiligheid heeft altijd zijn/haar hoogste prioriteit, net als procesoptimalisatie. De AWS Cloud Data Engineer is continu op zoek naar manieren om de infrastructuur van het platform te verbeteren, op het gebied van technologie, veiligheid en cost-efficiency.

Als onderdeel van het datateam (bestaand uit twee data-analisten en een data-engineer) is de AWS Cloud Data Engineer volledig in de lead van het opzetten van de infrastructuur en het onderhouden van de cloud-omgeving. Uiteraard is het team nauw betrokken, maar inhoudelijk sparren en intensief samenwerken doet de AWS Cloud Data Engineer vooral met een externe partner met een enorme schat aan ervaring en kennis op het gebied van AWS en cloud.

Migratie met Pathé Global
Nauwe samenwerking is er ook met het datateam op het hoofdkantoor in Frankrijk. Met hen schakelt de AWS Cloud Data Engineer regelmatig over de op handen zijnde migratie naar het Group Digital Platform, die voor volgend jaar op de planning staat. Een mooie mijlpaal in wording, want die integratie gaat het aanzienlijk makkelijker maken om zelf nieuwe features en functionaliteiten te ontwikkelen. Ook in de ontwikkeling van dit nieuwe platform en de toekomstige integratie speelt de AWS Cloud Data Engineer een belangrijke rol. Die rol houdt na de integratie niet op, integendeel: zij/hij blijft ook daarna een bepalende rol spelen in de data-innovaties van Pathé NL.

“Als AWS Cloud Data Engineer maak je hier echt het verschil. Jij brengt de kennis en ervaring over data en de Cloud, en zet op basis daarvan voor ons de lijnen uit. Als je impact wil maken, ben je bij Pathé aan het goede adres.” – Barry de Bruin, Director IT

De rol is een geweldige, bij vlagen complexe uitdaging voor een gepassioneerde data-engineer met relevante ervaring in cloud. Iemand die met enthousiasme en energie werkt, en haar/zijn visie op inspirerende, overtuigende wijze aan anderen over kan brengen. Binnen de platte, informele organisatie die Pathé is, zijn lijnen kort en worden mensen aangemoedigd om ownership te nemen voor hun werk. De AWS Cloud Data Engineer rapporteert aan Wouter Gaarenstroom, Manager IT, maar heeft ook regelmatig contact met Barry de Bruin, Director IT.

 

Interesse?

Pathé werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Sandro Schapals via sandro.schapals@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Sandro Schapals Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.