Assortimentsmanager New Food & Innovatie

Assortimentsmanager New Food & Innovatie

Veghel

FMCG, Retail

Business Development, Category Management, Operations

Publicatie: 10 november 2017

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

De omvang van het assortiment van Jumbo is ongeëvenaard: gemiddeld hebben Jumbo-supermarkten 20.000 verschillende producten in het schap, voor de Foodmarkt zijn dat er nog meer. Ook online heeft Jumbo het grootste supermarktassortiment van Nederland. Zo’n uitgebreid productaanbod vind je nergens anders.

Jumbo, een innovatief familiebedrijf

Jumbo staat geen moment stil. Zo is jumbo.com sinds het moment van lancering een succes, is er een landelijk netwerk aan pick-up points uitgerold en loopt het familiebedrijf voorop in de trend van blurring met de overname en integratie van La Place. Ook ontwikkelt de retailer regelmatig nieuwe winkelconcepten, zoals Jumbo Foodmarkt en Jumbo City. Zo maakt Jumbo gezond eten steeds beter bereikbaar voor iedereen. De constante factor is de cultuur, krachtig samengevat in: Samen, Ondernemen, Winnen.

“In mei 2017 openden we onze eerste Foodmarkt City in Groningen. Foodmarkt City heeft een ultra-vers assortiment en is de eerste supermarkt die ook warme maaltijden thuisbezorgt. De ambitie is om honderd van dit soort winkels te openen. We hebben nu 600 winkels, dus dat wordt een substantieel onderdeel van onze omzet. Mede door dat kanaal-portfolio-spel is Jumbo op het gebied van categoriemanagement een van de spannendste werkplekken van Nederland.” – Lees het volledige interview met Commercieel Directeur Ed van de Weerd.

Het grootste assortiment van Nederland

Om het grootste assortiment van Nederland goed te managen is één centrale Assortiment-afdeling van ruim tachtig ambitieuze, hoogopgeleide professionals ingericht. Deze afdeling wordt aangestuurd door Ed van de Weerd (Commercieel Directeur). Aan hem rapporteren de Unit Managers voor Vers en Houdbaar. Aan hen rapporteren meerdere Senior Assortimentsmanagers, die op hun beurt ieder een team van Assortimentsmanagers en Assistenten aansturen. Ook de Unit New Food & Innovatie rapporteert aan de commercieel directeur.

De uitdaging voor de Assortiment-afdeling is om het enorme assortiment te blijven ontwikkelen en optimaliseren. Deze uitdaging bevindt zich op het snijvlak van de twee drijvende krachten achter het succes van Jumbo: de transitie naar een volledige omnichannel inrichting en de ontwikkeling van nieuwe winkelconcepten. Enerzijds vraagt dat om een verbreding van de horizon (assortimentsmanagement over meer kanalen heen), anderzijds voor een verdieping in categorie-expertise. Daarom blijven de (Senior) Assortimentsmanagers goed op de hoogte van inzichten in de klant, kassadata en trends in de markt. Ieder jaar ontwikkelen zij een jaarplan voor hun schapmeters/pixels, in lijn met de overkoepelende strategie.

Een bijzondere plek binnen de Assortiment-afdeling is weggelegd voor het team New Food & Innovatie, met als missie om op categorie-overstijgend niveau innovatie aan te jagen. Dit team staat onder leiding van Gaston Loomans en bestaat uit twee Chef Koks, twee Assortimentsmanagers, twee Assistenten en een Vers Specialist. Op basis van bewezen succes én vraag vanuit de business, is besloten het team uit te breiden met nog een Assortimentsmanager, een Vers Specialist en een Junior Assortimentsmanager.

Assortimentsmanager New Food & Innovatie

De Assortimentsmanager New Food & Innovatie is een vernieuwer binnen Jumbo. Hij/zij zorgt niet alleen voor innovatie van het assortiment, maar is ook aanvoerder van de transitie naar omnichannel categorie-denken. De synergie tussen formules zoals La Place, Jumbo Supermarkt, Jumbo Foodmarkt, Jumbo City en Jumbo.com schept kansen om de klant steeds opnieuw positief te verrassen. De Assortimentsmanager ziet overal kansen, maakt prognoses van de toegevoegde waarde van nieuwe producten en is de drijvende kracht achter uiteenlopende NPD-trajecten.

Voorbeelden van type innovaties waar de Assortimentsmanager New Food & Innovatie bij betrokken zal zijn:

 • Nieuwe concepten – Wanneer de afdeling Formule Management een nieuw concept ontwikkelt zoals Foodcorners of Ultra Vers Sappen, wordt het team New Food & Innovatie al in een vroeg stadium betrokken. Samen ontwikkelen ze een prototype dat in één winkel wordt geïmplementeerd. Wanneer de pilot aanslaat wordt de het snel uitgebreid naar andere locaties.
 • De 4 Keukens – Ter plaatse worden verse maaltijden bereid uit de vier keukens van Jumbo: Azië, Italië, Sushi en Holland. Om mee te nemen als kant-en-klaar maaltijd of om van te genieten in het Jumbo Foodmarkt Café.
 • Best practices – Successen uit het ene kanaal kunnen worden uitgerold naar de andere. De kruidenroomkaas van La Place is voor veel klanten een begrip. Daarom zorgt de afdeling New Food & Innovatie dat die binnenkort ook in de supermarkt ligt. De Assortimentsmanager is betrokken bij het innovatietraject om het product geschikt te maken voor andere kanalen. Daarna draagt hij/zij het product over aan de desbetreffende Assortimentsmanager.

“Wanneer je een foto van het sap-schap van begin dit jaar vergelijkt met hoe het er nu uitziet, herken je het bijna niet. Zo snel kan het gaan.” – Gaston Loomans, Unit Manager New Food & Innovatie

Voor wie is dit interessant?

Voor een trendwatcher met een grote passie voor ontwikkelingen in food. Iemand die zichzelf bij een start-up ziet werken, want als innovatiemachine van de Assortiment-afdeling wordt dit team vaak gezien als een start-up binnen Jumbo. Professionele ervaring in een omnichannel-omgeving is een pre om een vliegende start te kunnen maken. Een achtergrond in Horeca, Foodservice of Retail ligt voor de hand.

Profiel

Persoonlijkheid

 • Trendgevoelige foodie
 • Ondernemende zelfstarter
 • Relatiebouwer en influencer
 • Creatief
 • Analytisch

Ervaring

 • Minimaal 5 jaar ervaring
 • HBO/WO-niveau
 • Retail, Foodservice of Horeca
 • Category Management, Pricing en/of NPD
 • Omnichannel expertise is een grote pre

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Marlies Hoogvliet

Manager

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Inspirerend interview

Ed van de Weerd

Commercieel Directeur bij Jumbo

Veghel, 15-07-2015 | Ed van de Weerd is Commercieel Directeur bij Jumbo sinds de zomer van 2011. Hij startte zijn carrière bij Procter & Gamble.... Lees meer