Assortimentsmanager Vers

Assortimentsmanager Vers

 • IT
 • Consumer
 • Veghel
 • 971 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Assortimentsmanager Vers werkgeverspagina voor andere vacatures

Erwten-, groente-, of tomatensoep. Nasi met prei, taugé en rode peper. Risotto met paddenstoelen en een beetje rucola. Of een heerlijke Franse ratatouille. Alle benodigde groenten voor deze gerechten zijn verkrijgbaar bij Jumbo. Afgestemd op de wensen van de verschillende Jumbo-klanten: voorverpakt en gesneden, in een maaltijdpakket inclusief recept of gewoon los. De Assortimentsmanager is verantwoordelijk voor de categorie Gesneden Groenten en zorgt voor een ultravers, seizoengebonden en een trendgevoelig assortiment, aangeboden tegen de scherpste prijs.

Het Jumbo assortiment

Jumbo heeft een groot assortiment A-merken, een kwalitatief huismerk en een breed aanbod verse producten. Om aan de hoge verwachtingen van de klant te voldoen is er één centrale Assortiment-afdeling (80 fte) op het hoofdkantoor in Veghel. Deze afdeling wordt aangestuurd door Ed van de Weerd (Commercieel Directeur). Aan hem rapporteren twee Unit Managers, één verantwoordelijk voor Vers en één voor Houdbaar. Aan deze Unit Managers rapporteren meerdere Senior Assortimentsmanagers, die op hun beurt ieder een team van Assortimentsmanagers en Assistenten aansturen.

Afdeling Vers

Vers is een van de belangrijkste afdelingen voor Jumbo. Het is de grootste productgroep en een categorie bij uitstek waarmee het verschil gemaakt kan worden op assortiment, prijs én kwaliteit. Daarnaast is het een belangrijke groeidrijver voor het toekomstig succes van Jumbo. Klaas de Boer is de Unit Manager Vers bij Jumbo en stuurt vijf Senior Assortimentsmanagers aan. Ton van de Hoek is de Senior Assortimentsmanager voor de categorie Aardappelen, Groente & Fruit (AGF). Hij beslist samen met het team welke aardappelen, groenten en fruit verkrijgbaar zijn bij alle Jumbo Supermarkten in Nederland en via jumbo.com. Daarbij gelden drie principes:

 1. Excelleren – het gewone bijzonder maken en bijzondere producten opnemen in het assortiment
 2. Differentiëren – veel verschillende soorten producten aanbieden, afgestemd op de wensen van de klant
 3. Vereenvoudigen – niet onnodig veel opties van hetzelfde product

Bijvoorbeeld: het is belangrijk om naast aardappelen ook zoete aardappelen aan te bieden (excelleren en differentiëren), maar bij Jumbo vind je geen tien verschillende soorten zoete aardappelen (vereenvoudigen). Een ander voorbeeld: Jumbo verkoopt rode, gele en groene paprika’s, maar geen oranje of rood/geel gestreepte. Die staan nu eenmaal niet vaak genoeg op het boodschappenlijstje en hebben dus geen meerwaarde voor de klant.

Vacature voor Assortimentsmanager

De Assortimentsmanager ontwikkelt een assortiment- en promotiestrategie voor de categorie Gesneden Groenten, Paddenstoelen en Bewerkte Aardappelen. Dit is een categorie met een grote impact op de totale versafdeling, waarin veel ruimte is voor innovatie en waar nog veel groeipotentieel ligt. De Assortimentsmanager kan daar een persoonlijke stempel op drukken.

“De Assortimentsmanager laat deze categorie samen met de leveranciers verder groeien. Je hebt veel vrijheid en kunt veel impact maken.” – Ton van den Hoek, Senior Assortimentsmanager 

Voorbeelden zijn koolhydraatarme maaltijdsalades, poké bowls voor #FitGirls of verse soeppakketten voor vaders en moeders die weinig tijd hebben maar wel een gezonde maaltijd op tafel willen zetten. Dit soort concepten worden ontwikkeld op basis van trends in de markt en inzichten uit (kassa)data. De Assortimentsmanager is end-to-end verantwoordelijk: van het ophalen van de data, uitwerken van het idee en conceptontwikkeling, tot aan de uitvoering en implementatie in nauwe samenwerking met preferred-suppliers.

Data-driven assortimentsmanagement

Naast het actueel houden en uitbreiden van het assortiment, kijkt de Assortimentsmanager ook naar de verhoudingen binnen het assortiment. Hij/zij ontwikkelt innovatieve schappenplannen en analyseert de samenstelling van het assortiment. Denk aan het toevoegen van meer soorten wortels, meer schapruimte voor sperziebonen of het delisten van slecht verkopende producten. Deze beslissingen neemt de Assortimentsmanager op basis van data en werkt daarvoor intensief samen met de afdeling Data & Analytics – een team van Analisten en Consultants die het koopgedrag van klanten op winkel- en transactieniveau analyseren.

Inspelen op de seizoenen

Tot slot is de categorie AGF sterk seizoensgebonden. Dat betekent dat de Assortimentsmanager zorgt dat de stamppotpakketten en appeltaartappels op tijd in de winkels liggen. Daarnaast gebruikt de Assortimentsmanager de seizoenen om iets extra’s te doen voor de klant, bijvoorbeeld het gratis laten schillen van asperges in de winkel.

“In 2015 waren de eerste asperges er al in februari! En als er eind maart ineens sneeuw valt dan moeten er gewoon erwtensoeppakketten liggen in de winkels. Dat vraagt een flexibele, proactieve houding van de Assortimentsmanager.” – Ton van de Hoek, Senior Assortimentsmanager AGF bij Jumbo

Voor wie is dit interessant?

Voor een ervaren Category Manager, (Trade) Marketeer of Account Manager die het spel van de andere kant van de tafel wil leren spelen. Daarnaast kan het interessant zijn voor professionals die bij een retailer of groothandel werken. Of voor een Consultant die een aantal retailtrajecten heeft gedaan.

Persoonlijkheid

 • Flexibel en proactief
 • Creatief en strategisch
 • Analytisch
 • Conceptueel denkvermogen
 • Daadkrachtig

Ervaring

 • Minimaal 7 jaar werkervaring
 • Retail, FMCG of consultancy
 • Category Management
 • (Trade) Marketing
 • Sales

Contact

Assortimentsmanager Vers Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.