Assortimentsmanager Houdbaar

Assortimentsmanager Houdbaar

 • IT
 • Consumer
 • Veghel
 • 1406 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Jumbo Supermarkten staat geen moment stil. De webshop is sinds de lancering een succes, er is een landelijk netwerk aan pick-up points uitgerold en Jumbo loopt voorop in de trend van kanaal-blurring (de overnames van La Place en AC Restaurants). Ook worden elke maand nieuwe winkels geopend en komen er steeds nieuwe winkelconcepten zoals Jumbo City bij. Ondanks alle ontwikkelingen is er één constante factor: de cultuur. Krachtig samengevat in drie woorden: Samen, Ondernemen, Winnen.

Het Jumbo assortiment

Jumbo staat bekend om hun brede assortiment. Gemiddeld hebben winkels 20.000 verschillende producten in het schap. Voor de Foodmarkt is het aanbod nog vele malen groter en ook online heeft Jumbo een omvangrijk aanbod. Om zo’n breed assortiment goed te kunnen managen is één centrale Assortiment-afdeling (80 fte) ingericht op het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Deze afdeling wordt aangestuurd door Ed van de Weerd (Commercieel Directeur). Aan hem rapporteren twee Unit Managers, één verantwoordelijk voor Vers en één voor Houdbaar.

Aan de Unit Managers rapporteren meerdere Senior Assortimentsmanagers, die op hun beurt ieder een team van Assortimentsmanagers en Assistenten aansturen. Het ultieme doel van al deze professionals: samen neerzetten van een zo breed mogelijk assortiment dat zoveel mogelijk oplevert – zowel voor de consument als voor Jumbo zelf.

Houdbare artikelen

Carin van Leeuwen is de Unit Manager voor de unit Houdbaar, dit zijn alle houdbare voedingsmiddelen en non-food artikelen. Zij stuurt vijf Senior Assortimentsmanagers aan waaronder de Senior Assortimentsmanager Non-food.

Aan de Senior Assortimentsmanager Non-food rapporteren vier Assortimentsmanagers voor: Tabak & Service, Personal Care & Baby, Wasmiddelen & Reinigers en overige non-food. Op dit moment is er ruimte voor een Assortimentsmanager Wasmiddelen & Reinigers.

Vacature: Assortimentsmanager Wasmiddelen & Reinigers

Bij een supermarkt denken de meeste mensen aan eten en drinken, maar onderschat het belang van een goed aanbod non-food producten zoals wasmiddelen, wasverzachters, toiletblokken en luchtverfrissers niet. De ambitie van Jumbo is om klanten een zo breed mogelijk assortiment te bieden, dat zij alles voor in-en-om-het-huis bij Jumbo kunnen kopen. Deze categorie speelt daarin een cruciale rol. De Assortimentsmanager ontwikkelt een toekomstbestendige categoriestrategie en geeft daarin antwoord op de vraag: wat is de rol van de categorie binnen de overkoepelende propositie van Jumbo?

Daarnaast duikt de Assortimentsmanager diep in de dynamieken van de categorie an sich. De concurrentie en prijsdruk zijn bijvoorbeeld erg hoog. Denk daarbij niet alleen aan concurrentie van andere retailers, maar ook aan drogisterijen, prijsvechters en webwinkels. De Assortimentsmanager ontwikkelt een effectieve promotiestrategie.

Midden in de organisatie

De Assortimentsmanager beslist welke producten in het schap komen en wat de beste verhouding is tussen A-merken en private labels. Deze beslissingen worden genomen op basis van data en inzichten die worden aangeleverd door de afdeling Data & Analytics. Die afdeling bestaat uit Consultants en Data Analisten die het koopgedrag van klanten op winkel- en transactieniveau analyseren. De Assortimentsmanager werkt intensief met hen samen; hij/zij is het conceptuele brein, neemt suggesties van leveranciers en trends in de markt in overweging en toetst deze vervolgens aan de data van de afdeling Data & Analytics.

Daarnaast werkt de Assortimentsmanager nauw samen met de afdeling Inkoop. Ondanks dat de Assortimentsmanager bepaalt wat er op het schap komt, beslissen de Inkopers waar het wordt gekocht (in geval van private label) en tegen welke condities. Ook werkt de Assortimentsmanager nauw samen met Marketing/Shopper Marketing. Wat leeft bij de mensen thuis, wie doen tegenwoordig de boodschappen en waar zijn zij naar op zoek? Tot slot heeft deze persoon veel contact met leveranciers en is hij/zij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwste productintroducties.

“Het aantrekkelijke aan de categorie Wasmiddelen & Reinigers is dat er een aantal wereldwijde leveranciers een rol spelen in een zeer competitieve omgeving. Als Assortimentsmanager zoek je naar de beste manier om in te spelen op de behoeften van onze klanten.” – Carin van Leeuwen, Unit Manager Jumbo 

Voor wie is dit interessant?

Voor een ervaren Category Manager, (Trade) Marketeer of Account Manager die het spel van de andere kant van de tafel wil leren spelen. Daarnaast kan het interessant zijn voor professionals die bij een retailer of groothandel werken. Of voor een Consultant die een aantal retailtrajecten heeft gedaan.

Persoonlijkheid

 • Analytisch
 • Conceptueel
 • Daadkrachtig
 • Brengt focus aan

Ervaring

 • Minimaal 7 jaar werkervaring
 • Retail, FMCG of Consultancy
 • Category Management
 • (Trade) Marketing

Contact

Assortimentsmanager Houdbaar Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.