Strategy & Operations Associate

Strategy & Operations Associate

  • Consulting Exit
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 2 jaar werkervaring
  • 1224 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bouwinvest werkgeverspagina voor andere vacatures

Bouwinvest belegt namens pensioenfondsen en verzekeraars in vastgoed, met een focus op financieel en maatschappelijk rendement. De Strategy & Operations Associate ondersteunt Bouwinvest bij verbetertrajecten over de hele breedte van de organisatie. Een centrale, leerzame rol met veel initiatief en impact, bij een toekomstgerichte organisatie.

Over Bouwinvest

Bouwinvest is een vermogensbeheerder die voor haar investeerders (pensioenfondsen en verzekeraars) belegt in vastgoed. Het bedrijf richt zich daarbij op financieel en maatschappelijk rendement: meebouwen aan leefbare en toegankelijke steden en tegelijkertijd zorgen voor verbeterde pensioenuitkeringen.

In totaal beheert Bouwinvest meer dan 14 miljard euro aan vastgoed: woningen, kantoren, winkelpanden, gezondheidszorg en hotels. Daarmee draagt de vermogensbeheerder bij aan betaalbare en inclusieve steden en aan inspirerende plekken om te werken, te winkelen, te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de strategie van Bouwinvest. Met pensioenfondsen als klanten en de bijdrage van Bouwinvest aan stedelijke ontwikkeling is toekomstbestendigheid immers van groot belang.

“Ons doel is om in 2045 ‘Paris-proof’ te zijn. Dat betekent een bijna volledig energieneutrale portefeuille. Daarvoor investeren we onder andere in duurzame nieuwbouw en verduurzaming van bestaande panden.” – Dick van Hal, CEO

Het grootste deel van het kapitaal investeert Bouwinvest in Nederland. Het bedrijf is daarnaast ook actief in andere Europese landen, Noord-Amerika, Azië en Australië. Daarom heeft Bouwinvest, als aanvulling op haar hoofdkantoor in Amsterdam, recent kantoren geopend in Sydney en New York.

De afgelopen periode is Bouwinvest flink gegroeid, zowel in vermogen als wat betreft de omvang van de organisatie (inmiddels ruim tweehonderd fte). De komende jaren wil de vermogensbeheerder die groei doorzetten door meer funding op te halen en de portefeuille verder uit te breiden met mooie vastgoedprojecten, zowel in Nederland als internationaal.

Vacature: Strategy & Operations Associate

De Strategy & Operations Associate maakt deel uit van het nieuw opgezette team Strategy & Operations. Samen met de Strategy & Operations Consultant, de Data Strategy Consultant, de Project Portfolio Manager en de Strategy & Operations Manager draagt de Strategy & Operations Associate zorg voor verander- en verbetertrajecten binnen de gehele organisatie, maar ook voor het operationeel maken van de strategische agenda. Hieronder vallen onder andere de ‘road to Paris-proof’ en het streven om verder te digitaliseren en een meer datagedreven organisatie te worden.

In nauwe samenwerking met het team Strategy & Operations, de business en de ondersteunende afdelingen neemt de Strategy & Operations Associate hierin een coördinerende, structurerende en richtinggevende rol op zich. Soms betekent dat bijvoorbeeld het als scrummaster begeleiden van een weekstart; op andere momenten neemt de Strategy & Operations Associate het initiatief om bepaalde processen en datastromen duidelijk in kaart te brengen en daarbij direct potentiële verbeteringen te identificeren, af te stemmen en te implementeren.

De Strategy & Operations Associate bewaakt de voortgang van veranderinitiatieven en identificeert en elimineert obstakels waar nodig. Deze persoon krijgt de kans om kleinere projecten volledig zelf te begeleiden. Hierbij schakelt deze persoon actief met professionals binnen en buiten de organisatie – zoals Asset Managers en Vastgoedmanagers.

“De Strategy & Operations Associate krijgt er energie van zich door het hele bedrijf te bewegen en Bouwinvest verder te professionaliseren. Deze persoon zal veel samenwerken met senior professionals in Transaction Management, Client Management en International Portfolio Management. Dit is de ultieme kans om snel en veel te leren en je te ontwikkelen als professional.” – Lisa Wassenaar, Manager Strategy & Operations

De Strategy & Operations Associate wil graag nieuwe kennis opdoen en het volledige bedrijf snel leren kennen. Daarom neemt zij/hij het initiatief om zich op inhoudelijk vlak te ontwikkelen en een netwerk van collega’s op te bouwen in de interne organisatie. Deze persoon speelt een centrale rol in meerdere organisatiebrede projecten en weet de weg naar verschillende teams uitstekend te vinden. De Strategy & Operations Associate krijgt de vrijheid om haar/zijn directe collega’s naar eigen goeddunken ondersteuning te bieden en waar nodig strategisch mee te denken. Het is een rol met impact op het professionaliseren van de organisatie op het gebied van operatie, data en IT. Sterke communicatieve en sociale vaardigheden en een dosis overtuigingskracht zijn hierbij van belang. Tot slot krijgt de Strategy & Operations Associate alle kans zich verder te ontwikkelen: bij Bouwinvest is er volop ruimte voor (externe) opleidingen en verdieping.

 

Interesse?

Bouwinvest werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.