Associate

Associate

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 15 juni 2019
 • Vanaf 2 jaar werkervaring
 • 606 views

Voor wie?

 • Afgeronde WO-opleiding (liefst bèta, kwantitatief, technisch, economisch of geneeskunde)
 • Minimaal 3 jaar ervaring in consultancy of business intelligence
 • Minimaal 2 jaar ervaring in het werken met externe stakeholders
 • Affiniteit met data en technologie

De zorgsector is sterk in beweging, zowel in Nederland als internationaal. Dat biedt grote kansen. De LOGEX Groep is expert in healthcare analytics, met als missie de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg te verbeteren. Er is plek voor oplossingsgerichte Associates met een bèta-achtergrond en ervaring in bijvoorbeeld (strategie)consulting, om bij te dragen aan de verdere groei van LOGEX.

Werken bij LOGEX

LOGEX is gespecialiseerd in geavanceerde rekenmodellen en krachtige software-oplossingen voor de gezondheidszorg. Het team bestaat inmiddels uit 70 ambitieuze professionals en werkt samen met meer dan 90% van de Nederlandse ziekenhuizen. LOGEX beschikt over een database met meer dan 5 miljard records aan financiële en operationele data uit de sector en heeft de meest brede en up-to-date benchmark van Nederland. De jaarlijkse waarde van de financiële processen die LOGEX ondersteunt overschrijdt de €10 miljard. In 2016 werd Philipp Jan Flach aangetrokken voor de positie van CEO om de sterke groei van LOGEX verder te organiseren. Flach heeft een achtergrond als strategieconsultant, een Harvard-MBA en ervaring als bestuurder in de ziekenhuis- en de gehandicaptenzorg.

LOGEX groeit hard, mede doordat ze recent een samenwerking zijn aangegaan met Value2Health en door de fusie met Ivbar en Prodacapo. De LOGEX groep is nu actief in Nederland, Finland, Zweden, Noorwegen, UK, Frankrijk en het Midden-Oosten.

“Ik richt mij op de verdere groei van LOGEX, met eerste stappen in het buitenland en verdieping in Nederland. Hierbij staat klantwaarde – zowel van LOGEX’ directe klanten als van patiënten – centraal.” – Philipp Jan Flach, CEO LOGEX

Specialismen

De core business van LOGEX bestaat uit drie client-facing teams, respectievelijk gespecialiseerd in Finance & Control, Physician Performance en Value Based Analytics. Het Finance & Control team ondersteunt de financiële afdelingen van ziekenhuizen. Zij richten zich daarbij op onderwerpen als kostprijs, forecasting en begrotingsmodellen. Het Physician Performance team geeft inzichten aan de medisch specialisten rondom hun performance, efficiëntie en kwaliteit. Het Value Based Analytics team geeft inzichten over zinnige zorg, zodat er een goede balans ontstaat tussen kosten en uitkomsten. Dit team analyseert het ‘zorgpad’ van medische & klinische perspectief, zodat artsen weten waar en hoe ze de kwaliteit en patiënt uitkomsten kunnen verbeteren. Voor dit laatste team is een medische achtergrond van belang.
Alle drie de teams werken met veel focus en betrokkenheid aan lange termijn projecten. Om de groeiambities van LOGEX waar te maken kunnen Associates – afhankelijk van achtergrond en ambitie – starten in elk van deze drie teams.

Vacature: Associate

Associates zijn sterke relatiebeheerders en sparringpartners voor klanten, waarmee ze relaties voor de lange termijn opbouwen. Op basis van data-inzichten ontwikkelen ze waardevolle oplossingen voor ziekenhuizen. Voor het ontwikkelen van analytische modellen en producten werken Associates nauw samen met het inhouse team van developers. Vervolgens vermarkten Associates deze en begeleiden zij de implementatie bij de klant. Zij geven het management van ziekenhuizen en medisch specialisten tot op boardlevel inzicht in hun performance met benchmarks, applicaties en dashboards. De uitkomsten presenteren zij met een onderbouwd advies.

Associates kunnen doorgroeien naar een positie waarin ze een team aansturen, of zich juist verder specialiseren in een bepaalde richting. De positie van Associate is een bewezen landing spot binnen de organisatie voor analytisch talent.

Kandidaatprofiel

Persoonlijkheid
 • Kan goed schakelen tussen detail- en strategisch niveau
 • Resultaat- en oplossingsgericht
 • Werkt gestructureerd en georganiseerd
 • Proactief en houdt van dynamiek binnen een scale-up

LOGEX werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Associate

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Associate

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Associate

Vraag over deze vacature? Vraag het Catherine Visch

StrategieconsultantNewcraft
Volgende vacature
Chief Commercial OfficerKramp

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.