Associate

Associate

Amsterdam

B2B, Health Care

Consulting Exit

Publicatie: 16 februari 2017

De zorgsector is sterk in beweging, zowel in Nederland als internationaal. Privatisering, marktwerking en veranderende (internationale) wetgeving spelen daarbij een belangrijke rol. Beweging in een markt biedt grote kansen. LOGEX is expert in healthcare analytics, met als missie de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg te verbeteren.

Werken bij LOGEX

In 2008 werd LOGEX opgericht door drie Rotterdammers. Deze innovatieve onderneming is gespecialiseerd in geavanceerde rekenmodellen en krachtige software-oplossingen voor de gezondheidszorg. Het team bestaat inmiddels uit 30 experts en werkt samen met meer dan 85% van de Nederlandse ziekenhuizen. LOGEX beschikt over een database met meer dan 5 miljard records aan financiële en operationele data uit de sector en heeft de meest brede en up-to-date benchmark van Nederland (meer dan 4.500 medisch specialisten). De jaarlijkse waarde van de financiële processen die LOGEX ondersteunt overschrijdt de € 10 miljard. Maar wie denkt dat daarmee de rek eruit gaat, heeft het mis. In 2016 werd Philipp Jan Flach aangetrokken voor de positie van CEO om de sterke groei van LOGEX verder te organiseren. Flach heeft een achtergrond als consultant bij Bain & Company, een MBA van Harvard en ervaring als bestuurder in de ziekenhuis- en de gehandicaptenzorg. In 2013 werd hij door het World Economic Forum uitgeroepen tot Young Global Leader voor zijn rol en leiderschap in de gezondheidszorg.

“Ik richt mij op de verdere groei van LOGEX, met eerste stappen in het buitenland en verdieping in Nederland. Dat vraagt wat van hoe we georganiseerd zijn en hoe we het team kunnen uitbreiden zonder onze ambitieuze en data-gedreven cultuur te verliezen. Wat betreft de ondersteuning aan onze klanten ligt er duidelijk een kans om met onze rijke datasets en advanced analytics ziekenhuizen en medisch specialisten ook te helpen op het gebied van “value based health care”. Denk daarbij aan het bij elkaar brengen en actionable weergeven van processen, kosten en uitkomsten voor een specifieke patiëntengroep. Hierbij staat klantwaarde – zowel van LOGEX’ directe klanten als van patiënten – centraal.” – Philipp Jan Flach, CEO LOGEX

De vacature: Associate

Associates bij LOGEX bouwen mee aan een snelgroeiend bedrijf dat de toekomst van de gezondheidszorg helpt vorm te geven in binnen- en buitenland. Er zijn nog volop mogelijkheden om nieuwe producten te ontwikkelen, vermarkten en implementeren. De toepassingsmogelijkheden van big data in de zorgsector zijn eindeloos.

Associates zijn sterke accountmanagers en sparringpartners voor klanten. Zij houden de ‘healthcare markt’ en de ontwikkelingen bij ziekenhuizen nauwlettend in de gaten. Op basis van inzichten ontwikkelen ze waardevolle oplossingen voor klanten. Denk bijvoorbeeld aan het verbreden en verdiepen van productportfolio binnen ziekenhuizen op het gebied van financiën, capaciteit en kwaliteit of bijvoorbeeld een uitbreiding naar een (cash) liquiditeitsmodel. Voor het ontwikkelen van analytische modellen en producten werken Associates nauw samen met het inhouse team van developers. Vervolgens vermarkten Associates deze en begeleiden zij de implementatie bij de klant. Zij geven het management van ziekenhuizen en medisch specialisten (tot op boardlevel) inzicht in hun performance met benchmarks, applicaties en dashboards. De uitkomsten presenteren zij met een onderbouwd advies.

Daarnaast kan op basis van het bestaande portfolio ook worden uitgebreid naar nieuwe zorgmarkten zoals de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) of internationale markten. Ondernemende consultants met commerciële affiniteit kunnen deze markten in kaart brengen, deze business zelfstandig vormgeven en een team opbouwen.

Carrièremogelijkheden

Doorgroeien kan bij LOGEX zowel verticaal als diagonaal. Afhankelijk van persoonlijke ambities kunnen associates doorgroeien naar een positie waarin ze een team aansturen, of zich juist verder specialiseren in een bepaalde richting. Zo heeft LOGEX bijvoorbeeld een R&D track, bedoeld voor professionals die zich graag verder willen specialiseren op technisch vlak. De positie van Associate is een bewezen landing spot binnen de organisatie voor analytisch talent.

“Ik heb twee jaar bij Deutsche Bank gewerkt als Analyst in het Corporate Finance (M&A) team van Amsterdam en London voor ik in 2012 als Associate bij LOGEX begon. Ik heb me hier snel kunnen ontwikkelen en ben nu Principal van het Financieel Besturingsmodel team van 7 consultants en 3 software developers. Als Principal ben ik verantwoordelijk voor zowel de ontwikkeling als implementatie van LOGEX-producten bij klanten en het commerciële succes van deze business. In een organisatie die zo snel groeit als LOGEX zijn er volop carrièremogelijkheden voor analytisch talent.” – Rikkert Paping, Principal

Ervaring

  • Afgeronde WO opleiding (bèta, kwantitatief, technisch of geneeskunde)
  • Minimaal 3 jaar ervaring in consultancy of business intelligence
  • Minimaal 2 jaar ervaring in het werken met externe stakeholders
  • Affiniteit met technologie en IT

Persoonlijkheid

  • Kan goed schakelen tussen detail- en strategisch niveau
  • Resultaat- en oplossingsgericht
  • Werkt gestructureerd in een vrije omgeving
  • Pragmatische, proactieve en ondernemende mindset
  • Commercieel en klantgericht
  • Interesse in advanced analytics en big data in de zorg

LOGEX werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Roland Vetten via roland@topofminds.com.

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Roland Vetten

Partner

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Inspirerend interview