Associate Director Strategic Partnerships

Associate Director Strategic Partnerships

 • Finance
 • Financial Services
 • Amsterdam
 • 1124 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ABN AMRO vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De Associate Director Strategic Partnerships Corporate Banking krijgt de vrijheid en ruimte om high-impact partnerships op te zetten. Dit is een kans om de digitalisering en innovatie binnen ABN AMRO te versnellen en de verduurzaming van zowel de klein- als grootzakelijke klanten te faciliteren.

Over ABN AMRO

Als bank heeft ABN AMRO een enorme invloed op de economie en maatschappij. De missie is ‘banking for better, for generations to come’. Door de juiste keuzes te maken wil de bank een positieve en duurzame bijdrage leveren. De strategie kent drie strategische pijlers:

 1. Klanten helpen te verduurzamen;
 2. Een vlekkeloze ervaring voor klanten: ‘bankieren zonder gedoe’;
 3. Investeren in een toekomstbestendige bank.

Deze aanpak wierp in 2018 al de eerste vruchten af: de onderliggende winst van de bank steeg met 34%, de kapitaalpositie versterkte, de reputatie bij klanten is verbeterd en de bank scoort hoog op de Dow Jones Sustainability Index.

Strategic Partnerships

In lijn met de strategie om digitalisering, innovatie en verduurzaming te versnellen, is binnen de agile products-organisatie de afdeling Strategic Partnerships & Value Creation opgericht: een team van vijf senior professionals die strategische partnerships opzetten. Er wordt gewerkt aan een divers partnershipportfolio: van (fin)tech scale-ups tot gerenommeerde corporates. De eerste innovatieve partnerships zijn inmiddels gerealiseerd. Samen met Senior Management prioriteert het team projecten naar strategische en financiële impact maar ook naar de mate waarin ze bijdragen aan de doelstelling om klanten te helpen verduurzamen.

“In ons werk zie je snel resultaat van je werk. Door te partneren kunnen we vaak binnen zes tot negen maanden nieuwe, innovatieve producten en diensten in de markt zetten.” – Floris van Ommeren, Director Strategic Partnerships & Value Creation

De kracht van de afdeling ligt in de centrale positie en de betrokkenheid van het Senior Management. Hierdoor verloopt het partnershipproces uniform en gestructureerd, is er bundeling van kennis en expertise mogelijk en ontstaat er overzicht. Vanwege het strategische belang heeft de Director van de afdeling een positie in het MT Digitalisation en is hij/zij tevens voorzitter van de Partnership Board. De afdeling kenmerkt zich als een talentpool. Door de hoge zichtbaarheid bij Senior Management is het een springplank naar senior posities binnen of buiten de bank.

Vacature: Associate Director Strategic Partnerships

De Associate Director is in de lead van twee tot drie partnership trajecten tegelijk; van idee tot implementatie. De doorlooptijd van een project is gemiddeld zes tot negen maanden, dus resultaten worden snel zichtbaar.

Een project begint meestal met een strategisch vraagstuk vanuit Senior Management. De Associate Director maakt een inschatting van de strategische waarde, de potentie en de make/ally/buy-beslissing en stemt dit af met Senior Management. Is een project geschikt, dan zet hij/zij de projectorganisatie op. In dit multidisciplinaire team bepaalt hij/zij de criteria waaraan het partnership moet voldoen, zowel vanuit het perspectief van de bank als van de klant. Op basis daarvan stelt hij/zij de longlist en shortlist op van bedrijven in binnen- of buitenland. Met de meest geschikte partijen worden intensieve gesprekken gevoerd. Wanneer de preferred partner is gekozen, neemt de Associate Director het voortouw in het onderzoeken van het businessmodel, het opstellen van de businesscase, partnership-design en de keuze van de beste rechtsvorm. Zodra dit is vormgegeven, starten de commerciële onderhandelingen, de due dilligence, het opstellen van contracten en high-level uitwerken van implementatie- en salesplannen. In het hele proces stuurt de Associate Director een team van experts van binnen en buiten ABN AMRO aan. Denk hierbij aan de disciplines Finance, Marketing, IT, Legal, Compliance, M&A, Procurement, Products en Risk. Uiteraard is hij/zij het aanspreekpunt richting de potentiele partner.

Naast projectwerk focust de Associate Director ook op het ontwikkelen van het Partnership-team en de interne stakeholders.

“De ideale kandidaat heeft vijf jaar ervaring met consulting, vijf jaar met M&A én vijf jaar met procurement – liefst in de bancaire sector. Dan heb je alle aspecten die je tegenkomt in deze rol in huis. Maar wie heeft dat nou? Dus als je dealmaking beheerst, dan leren we je de skills die je nog mist graag aan.” – Floris van Ommeren, Director Strategic Partnerships & Value Creation

Kandidaatprofiel

 • Bewezen succesvol met dealmaking (van opstellen criteria tot contracting)
 • Minimaal 8 jaar werkervaring
 • Waarvan vijf jaar met M&A of consulting
 • Expertise in de bancaire sector is een pre
 • Masterdiploma

Skills

 • Dealmaking
 • Strategievorming en/of -implementatie
 • Projectmanagement
 • Ontwikkelen van businessmodellen, businesscases en partnership-designs
 • Opstellen van contractuele afspraken en contracten
 • Due diligence

ABN AMRO werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken, via martine.francken@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.