(Associate) Director Portfolio

(Associate) Director Portfolio

Amsterdam

Financial Services

Consulting Exit

Publicatie: 6 juni 2018

De focus op executie is typerend voor Nedvest. Deze opvallende private equity partij heeft een geheel eigen aanpak, gericht op corporate development. Op dit moment is er ruimte in het team voor een (Associate) Director Portfolio.

“Een goed idee is niets waard. Het gaat om de uitvoering.”- Righard Atsma, Founding Partner van Nedvest

Nedvest

Nedvest investeert in gezonde ondernemingen met een winstniveau tot 10 miljoen euro, en helpt hen om de volgende groeifase te realiseren.

CORPORATE DEVELOPMENT

Nedvest is een family office en doet investeringen op eigen kracht, met eigen geld en met eigen kennis. Het is geen afstandelijke investeerder, maar een meewerkend aandeelhouder: een partner die niet alleen kapitaal inbrengt, maar vooral ook ambitie, strategie en slagkracht. Zo helpt Nedvest ondernemingen hun marktpositie versterken of nieuwe markten te veroveren. Versnelde groei kan zowel organisch als door middel van selectieve overnames.

“Wij zien onszelf niet als een aandeelhouder, maar als een holding. Ons model bestaat uit investeren en verder ontwikkelen. Met andere woorden: corporate development vanuit een meerderheidsbelang.” – Righard Atsma, Founding Partner van Nedvest

TOEKOMSTVISIE: SECTORSPECIALISATIE

Zelf zal Nedvest de komende jaren vooral groeien door sectorspecialisatie. Nedvest richt zich daarbij op sectoren waar het team passie voor heeft en waar veel rendement te behalen valt. Sectoren waar Nedvest op dit moment al voet aan de grond heeft zijn bijvoorbeeld Software & ICT, de maakindustrie en locatiegebonden leisure. Het principe van ‘blue ocean fishing’ is Nedvest niet vreemd. “Soms haal je meer rendement in een sector die aan het krimpen is,” aldus Atsma. Daarom doet Nedvest voortdurend macro-economisch marktonderzoek.

De vacature: (Associate) Director Portfolio

De (Associate) Director Portfolio neemt de verantwoordelijkheid voor een aantal ondernemingen en dient een vertrouwensrelatie op te bouwen met de ondernemers of managementteams. Van visie tot implementatie, van het monitoren van de lijn tot het stroomlijnen van de organisatie en het opbouwen van teams.

Rol

De (Associate) Director Portfolio is een meewerkend voorman en is dan ook 3 of 4 dagen per week bij de portfoliobedrijven op de werkvloer te vinden. Hij/zij kan snel schakelen tussen strategie en praktijk. Naast kostenbesparingen initieert de (Associate) Director ook groei- en verbeteringstrajecten, bijvoorbeeld voor de salesorganisatie, productontwikkeling of pricing. Naast de verantwoordelijkheid voor specifieke ondernemingen denkt de gezochte kandidaat ook mee over het totale portfolio en het verbeteren van de bedrijfsvoering van Nedvest zelf.

Kandidaatsprofiel

Deze rol vraagt om een gestructureerde en creatieve probleemoplosser. De (Associate) Director Portfolio is niet alleen een resultaatgerichte projectmanager, maar ook een leider die mensen meekrijgt. Een sterk verantwoordelijkheidsbesef, gedrevenheid en evenwicht zijn cruciaal, want er is altijd wel ergens een brandje te blussen.

Nedvest werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Roland Vetten via roland@topofminds.com

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Roland Vetten

Partner

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Inspirerend interview

Righard Atsma & Maarten van der Vlist

Righard Atsma – Founding Partner & Maarten van der Vlist – Investment Manager. De focus op executie is typerend voor Nedvest. Deze opvallende private equity partij heeft een geheel eigen aanpak, gericht op corporate development.

Lees meer