API Developer

API Developer

  • IT
  • Logistics
  • Amsterdam, (partially remote)
  • Gepubliceerd op: 26 april 2021
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 292 views

Kandidaatprofiel*

• Minimaal 5 jaar ervaring als Java/Spring-developer
• Ervaring met het ontwikkelen van REST API’s
• Sterke focus op testen en valideren
• Kennis van GitHub/SwaggerHub


* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

DCSA moderniseert de wereldwijde containerscheepvaartindustrie door middel van technologische innovaties. Om tot de gewenste standaardisatie en digitale samenwerking te komen, is het van belang dat de verschillende container-shipping-lines onderling data kunnen uitwisselen. Precies deze data-ontsluiting gaat de API Developer waarmaken.

Over DCSA

Vandaag de dag heeft de containerscheepvaartindustrie te maken met flink wat uitdagingen op het gebied van digitalisatie, complexe regelgeving, cybersecurity en duurzaamheid. De hieruit voortvloeiende vraagstukken overstijgen de individuele bedrijven en vragen om een collectieve stem door middel van structurele samenwerkingen. En daarom hebben een aantal van de grootste spelers in het maritieme ecosysteem – MSC, Maersk, CMA CGM, Hapag-Lloyd, ONE, Evergreen, Yang Ming, HMM en ZIM – in 2019 de Digital Container Shipping Association (DCSA) in het leven geroepen.

DCSA is een non-profitorganisatie die de basis legt voor een industriebrede informatie-uitwisseling. Alle initiatieven van DCSA richten zich op het transparanter, betrouwbaarder, gebruiksvriendelijker, veiliger en milieuvriendelijker maken van de container-shipping industrie. Zo ontwerpt DCSA opensource-standaarden en -frameworks die het versturen en ontvangen van data stroomlijnen en de interoperabiliteit van systemen mogelijk maakt. Hiermee faciliteert de organisatie structurele digitale innovaties over meerdere disciplines en landsgrenzen heen. Een voorbeeld hiervan is track-and-trace-standaard via een standard-based API, waarmee verladers voortaan real-time- en cross-carrier-gegevens over de verblijfplaats van hun containers ontvangen. In april 2021 is bekendgemaakt dat het merendeel van de aangesloten vervoerders deze standaard wereldwijd gaat implementeren.

DCSA heeft uiteraard nog meer technologische concepten in petto. Om ervoor te zorgen dat de toekomstige technische standaarden en implementaties van de grond komen, is er een sleutelfunctie weggelegd voor de API Developer.

Vacature: API Developer

De API Developer legt de basis voor de goedwerkende en gestandaardiseerde digitale innovaties in de wereldwijde containerscheepvaartindustrie. Technisch gezien bepaalt DCSA de standaard, documenteert deze én bouwt een API-voorbeeldimplementatie. Althans, dit laatste doet de API Developer. Zij/hij ontwikkelt deze API’s vooral in Java, met de Spring- en Spring Boot-frameworks. Ervaring met Java API-development en kennis van de Spring-stack is voor deze rol dus een must.

Het is van essentieel belang dat de API Developer werkt aan een bulletproof voorbeeldimplementatie die volgens de juiste kwaliteitsstandaarden in elkaar wordt gezet. Zij/hij is daarom bedreven in test-driven-development (TDD) en gaat in haar/zijn ontwikkelwerk voor niets minder dan de allerbeste kwaliteit. Ervaring met AWS, PostgreSQL en API-managementplatformen als Mulesoft Anypoint, Apigee, WSO2 is voor deze functie zeer gewenst. De ideale kandidaat jaagt graag veranderingen aan en begrijpt hoe de container-shipping-business in elkaar steekt. Of wil dit graag leren.

Bij DCSA werkt de API Developer in een internationale omgeving met inmiddels zo’n 25 collega’s. Dankzij de enorme groei van de non-profitorganisatie zal dit aantal snel stijgen. De API Developer neemt plaats in het team dat varieert van Data- en Businessanalisten tot Strategieconsultants en een Architect. Verder voelt zij/hij zich prettig in een inclusieve cultuur die zich richt op ondernemerschap. Een organisatie met een echte startup-mentaliteit dus, maar wel eentje met een belangrijke usp: de potentie om een industrie waar duizenden miljarden in omgaan ingrijpend te veranderen.

 

Interesse?

DCSA werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

 

Contact

Hayke Tjemmes Mail

Neem contact op

Match

API Developer

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

API Developer

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

  • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

API Developer

Vraag over deze vacature? Vraag het Hayke Tjemmes

Category LeadBolsius
Volgende vacature
Platform Product Directorbol.com

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.