Analist Corporate Development

Analist Corporate Development

  • Analytics
  • Amersfoort
  • 733 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de VolkerWessels werkgeverspagina voor andere vacatures

De Analist Corporate Development van bouwconcern VolkerWessels werkt mee aan de ontwikkeling en implementatie van grote strategische programma’s. Hij/zij creëert waarde door vernieuwende inzichten uit data te destilleren en die te vertalen naar concrete ideeën en acties. De Analist heeft hierbij veel exposure naar de directies van divisies en werkmaatschappijen en naar de Raad van Bestuur. Dat biedt een unieke kans om je breed door te ontwikkelen.

OVER VOLKERWESSELS

VolkerWessels ontwikkelt, ontwerpt, bouwt mee en beheert de Nederlandse infrastructuur en bouwsector. Er werken in totaal 16.000 mensen en het concern heeft een omzet van zo’n 6 miljard euro per jaar, waarvan het grootste deel uit Nederland. Daarnaast is het bedrijf actief in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland.

De portefeuille van VolkerWessels is breed en divers. Het concern bouwt en renoveert woningen en bedrijfspanden, waaronder bijvoorbeeld ook fabriekslocaties en logistieke centra. Ook werkt VolkerWessels aan de aanleg en het onderhoud van wegen, spoorlijnen, bruggen en viaducten. Als derde pijler richt het bouwconcern zich op energie en telecom. Het bedrijf verzorgt onder andere de infrastructuur voor energie-, water- en telecomoplossingen.

THINK GLOBAL, ACT LOCAL

Eén van de unieke eigenschappen van VolkerWessels is de hoge mate van decentralisatie. Het concern is opgebouwd uit een portefeuille van meer dan 100 werkmaatschappijen. Elke werkmaatschappij is verantwoordelijk voor zijn eigen operatie en strategie, binnen de kaders die vanuit de groep worden meegegeven.

Dankzij deze opzet hebben de werkmaatschappijen veel vrijheid om te ondernemen. Ze hebben een sterke lokale focus en staan daardoor dicht bij hun klanten. Vrijheid en ondernemerschap zie je ook sterk terug bij de centrale groepsfuncties. De organisatie is plat en erg toegankelijk. Medewerkers krijgen de ruimte om kansen na te jagen en onderwerpen proactief op te pakken.

DE VACATURE: ANALIST CORPORATE DEVELOPMENT

De Analist maakt deel uit van het Corporate Development team. Dat team ondersteunt de Raad van Bestuur, divisies en werkmaatschappijen bij het ontwikkelen en implementeren van strategische verbeterprogramma’s. Het team bestaat uit 7 Programmamanagers en analisten (o.a. oud consultants van BCG, McKinsey, KPMG en Accenture).

“Mensen opleiden is een belangrijk doel binnen het Corporate Development team. Hier leer je de business goed kennen, bouw je connecties op en heb je veel exposure. Een unieke mogelijkheid voor de Analist om zich breed te ontwikkelen als teamspeler door goede werkrelaties op te bouwen binnen de werkmaatschappijen en met zijn/haar collega’s van Corporate Development.” – Bas Verhoeven (ex-McKinsey), Director Corporate Development

WERKEN AAN STRATEGISCHE PROGRAMMA’S

De Analist werkt aan de ontwikkeling en implementatie van strategische verbeterprogramma’s voor divisies, werkmaatschappijen en de groep. Zijn/haar sterke analytische en conceptuele vermogens zet hij/zij onder andere in om benchmarks en marktanalyses uit te voeren, business cases op te stellen en daar bruikbare en actiegerichte inzichten uit te destilleren die richting geven aan de strategie. Ook bereidt de Analist presentaties voor – zowel qua inhoud als vorm – voor besluitvorming op RvB- en RvC-niveau. Hij/zij presenteert inzichten uit analyses en interviews aan stakeholders binnen werkmaatschappijen, divisies en RvB.

De Analist heeft het vermogen om hierbij soepel te schakelen tussen strategie en operatie. Hij/zij is ook nauw betrokken bij de implementatie van de strategische programma’s en acteert als volwaardig sparringpartner van de directies van de divisies en werkmaatschappijen. De Analist heeft het vermogen om collega’s mee te krijgen in veranderingen door gebruik te maken van verschillende communicatiestijlen.

ERVARING

  • WO-opleiding
  • 2+ jaar werkervaring als consultant bij Strategy/Management Consultant of Big Four
  • Affiniteit met de bouw is een plus

VolkerWessels werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met
 Imke Peters,
 via imke@topofminds.com

Contact

Analist Corporate Development Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.