Accounting Manager

Accounting Manager

 • Finance
 • Consumer
 • Nunspeet
 • 629 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Stella werkgeverspagina voor andere vacatures

Stella is een van de meest snelgroeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsmarkt. Maar fietsen zijn niet alleen in Nederland populair, dus de ambitie is groot: Stella wil marktleider worden in Europa. En daarvoor heeft het bedrijf goede papieren in handen. Voor de ontwikkeling en uitrol van de ambitieuze groeistrategie ligt er een belangrijke focus op professionaliseren. De Accounting Manager speelt hier een sleutelrol in en zorgt dat financiële data leidend wordt in de organisatie.

Over Stella

Het succes van Stella schuit achter de de unieke direct-to-consumer propositie. De fietsen worden alleen via eigen kanalen verkochte en dat levert Stella veel voordelen op. Want door de tussenpartij – fietsenhandelaren – uit het proces te halen  kan Stella haar fietsen voor een lagere prijs van de concurrent verkopen én kunnen ze een unieke service en garantie bieden. En door het directe contact met de klant is Stella goed voorgesorteerd voor de toekomst. Want wanneer de groeicurve van e-bikes door verzadiging afneemt verschuift de focus van aanschaf naar vervanging. In tegenstelling tot concurrenten kan Stella haar klanten dan direct benaderen met een interessante propositie. Door deze unieke aanpak is Stella inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland, maar de interesse in e-bikes neemt overal in Europa toe. Daarom heeft Stella een nieuwe stip op de horizon gezet: marktleider in Europa.

“We zijn marktleider geworden door onze focus op marketing en sales. Als we verder door willen groeien dan moet de achterkant ook staan als een huis, daar speelt de Accounting Manager een cruciale rol in.– Jan Willem Leunk, CFO Stella

Uitdaging van de rol

Om dat te realiseren zet Stella nu sterk in op verdere professionalisering en innovatie, zodat er een stevig fundament voor verdere uitbreiding ligt. De Accounting Manager speelt hierin een sleutelrol en zorgt dat de financiële organisatie staat als een huis. De Accounting Manager analyseert en optimaliseert bestaande controling en accounting processen en richt waar nodig nieuwe processen in. Daarbij zorgt hij/zij dat overal in de organisatie data leidend wordt, in zowel besluitvorming als performance management. De Accounting Manager ontwikkelt een strategische agenda om dit te realiseren en stuurt voor de uitrol hiervan een team van 7 fte aan. Samen met hen richt de Accounting Manager een budgetcyclus in en initieert proactief diverse cost-control projecten. Daarbij werkt hij/zij intensief samen met diverse cross-functionele projectteams. De Accounting Manager rapporteert direct aan de CFO, Jan Willem Leunk.

Kandidaatsprofiel

Ervaring
 • Minimaal acht jaar relevante ervaring, idealiter binnen een snelgroeiende, internationale (retail) scale-up
 • Minimaal  HBO Financieel/Economisch/Bedrijfskundig opgeleid
 • Ervaring met de uitvoer van grootschalige projecten van A tot Z
Persoonlijkheid
 • Analytisch en gestructureerd
 • Communicatief sterk
 • Gericht op verbetering
 • Proactief en leergierig
 • Positieve teamspeler

 

Contact

Accounting Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.