Accounting Manager

Accounting Manager

 • Finance
 • Industrial
 • Apeldoorn
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 1683 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Royal Reesink werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf zes jaar ervaring
 • Met efficiency-, automatiserings- of implementatieprojecten
 • Communicatief
 • Stakeholdermanager
 • Can do-mentaliteit

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

In de landbouw, transport en grond-, weg- en waterbouw is Royal Reesink een begrip. Het bedrijf levert hoogwaardige machines waarmee deze sectoren kunnen floreren. De Accounting Manager is verantwoordelijk voor de end-to-end boekhouding van de verschillende holdings. Zij/hij levert een cruciale bijdrage aan het optimaliseren en automatiseren van de finance-afdeling van de organisatie.

Over Royal Reesink

In 1786 startte Hendrik Reesink zijn eenmanszaak in machines in Zutphen. Hij had destijds niet kunnen bedenken dat zijn onderneming zou uitgroeien tot het bedrijf dat Royal Reesink vandaag de dag is. Maar tegenwoordig is Royal Reesink marktleider, als internationale distributeur en serviceverlener een van de meest bepalende spelers in de markt voor hoogwaardige machines, componenten en diensten voor landbouw, landschapsonderhoud, intern transport, magazijninrichting en grond-, weg- en waterbouw.

Samen met fabrikanten van A-merken werkt Royal Reesink aan de ontwikkeling van schonere, slimmere en efficiëntere machines en systemen. Innovatie speelt daarin een cruciale rol, net als de continue zoektocht naar duurzamere oplossingen. Maar Royal Reesink gaat verder dan alleen het verkopen, leasen of verhuren van machines en systemen; het bedrijf levert klanten op maat gemaakte service (inclusief onderhoud, snelle reparaties en levering van onderdelen), en ondersteuning en training om machines zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. En dat al negen generaties lang.

Inmiddels telt het portfolio van Royal Reesink wereldwijd zo’n veertig dochterondernemingen met in totaal meer dan 2.500 medewerkers. Al deze medewerkers delen een passie voor machines en kwaliteit, en hebben een flinke ondernemersdrang. Ze zijn trots op de internationale marktpositie van het bedrijf en zetten zich elke dag vol overgave in om die positie te verstevigen. Binnen de Royal Reesink Group zijn lijnen kort, wordt snel geschakeld en is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Transitie
De afgelopen jaren groeide Royal Reesink dankzij verschillende acquisities exponentieel. Deze bedrijven hebben altijd autonoom geopereerd. Hoewel zij ook als dochteronderneming van Royal Reesink hun eigen identiteit worden geacht te behouden, is het tijd om processen te alignen en te integreren. Dat vraagt om een ingrijpende transitie in meerdere lagen van de organisaties.

Vacature: Accounting Manager

De Accounting Manager is verantwoordelijk voor de end-to-end boekhouding van de tien verschillende holdings van Royal Reesink. Zij/hij zorgt ervoor dat alle cijfers tot op de decimaal nauwkeurig kloppen. Daarvoor schakelt zij/hij continu met de diverse holdings, zorgt dat alle informatie tijdig paraat is en durft budgethouders kritisch te bevragen als zaken onduidelijk zijn. Niet door boven, maar door naast de budgethouder te staan en als meewerkend voorvrouw of -man en sparringpartner inzicht te creëren in intercompany-geldstromen.

Samen met het accountingteam (3 fte) dat de Accounting Manager aanstuurt, zorgt zij/hij dat elke periode op tijd, volledig en accuraat wordt afgesloten, inclusief belastingaangiften en CBS-rapportages. Ook adviseert en ondersteunt de Accounting Manager budgethouders op het gebied van finance, HR, legal, bedrijfsontwikkeling en ICT.

Eenzelfde allround sparringpartner is de Accounting Manager voor de FP&A Manager, aan wie zij/hij direct rapporteert. De Accounting Manager helpt de FP&A Manager met het opstellen van de jaarrekening en het monitoren en analyseren van de groepskosten en geldstromen. Bij grotere groepsprojecten – met name IT-gerelateerd – draagt de Accounting Manager bij aan een optimale inrichting en beheer van de administratie en aan de controle van het project.

Optimalisatie is voor de Accounting Manager en voor Royal Reesink een sleutelwoord. De komende tijd staat immers volledig in het teken van professionalisering van financiële processen en procedures. In dat traject speelt de Manager Accounting een belangrijke rol. Zowel door proactief verbeterpunten te identificeren, maar vooral door te waarborgen dat de boekhouding van alle holdings altijd voor 100% betrouwbaar is. Dat is immers de input op basis waarvan FP&A analyses maakt die grote impact hebben op de toekomst en het succes van Royal Reesink.

Voor deze rol is gedegen accountancy-ervaring natuurlijk een must. Maar goede communicatieve skills en een can-do mentaliteit zijn minstens zo belangrijk. Door wat je doet én hoe je bent, kun je echt impact maken op de toekomstige manier van werken van onze finance-afdeling, en daarmee op onze hele organisatie.” – Michiel Alst, VP Group Finance & Control

Een accountant die van een gespreid bedje houdt, zal in deze rol niet vinden wat zij/hij zoekt. Want soms kan het even zoeken zijn naar de juiste cijfers, informatie of context. Die puzzel wil de Accounting Manager elke keer oplossen, en zij/hij rust niet tot die missie volbracht is.

Naast een nauwkeurige en punctuele werkwijze, brengt de Accounting Manager ook een onversneden getting things done-mentaliteit mee. Zij/hij werkt gestructureerd, mist nooit een deadline en beschikt over de flexibiliteit om ook in ad hoc-situaties adequaat te reageren. In elke situatie communiceert de Accounting Manager duidelijk, plezierig en constructief. Dat maakt haar/hem voor collega’s, budgethouders en andere stakeholders de ideale professional om mee te werken.

 

Interesse? 

Royal Reesink werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via
daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.