Account Manager Superunie

Account Manager Superunie

  • Sales
  • Consumer
  • Barendrecht
  • 674 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de The Greenery werkgeverspagina voor andere vacatures

The Greenery levert, samen met ruim 1.000 telers en leveranciers, jaarrond een compleet dagvers assortiment van groente, fruit en paddenstoelen aan Nederlandse en buitenlandse retailers. Het efficiënt beheren en sturen van een breed productaanbod – dat niet alleen aansluit op de behoefte van de consument, maar hier juist op anticipeert – is het vak dat The Greenery beheerst. Voor blijvend succes zal The Greenery moeten uitblinken in kostprijs, kwaliteit en klanten- en consumentenkennis. De Account Managers van The Greenery spelen hierin een cruciale rol. Zij werken nauw samen met supermarkten, bijvoorbeeld bij het zoeken naar innovatieve manieren om de consument te bedienen.

OVER THE GREENERY

The Greenery is volledig eigendom van Coforta, een coöperatie van zo’n 450 Nederlandse telers. Zij zetten al hun producten af via The Greenery. De producten van de aangesloten telers worden aangevuld vanuit andere Nederlandse en internationale telers. Zo garandeert The Greenery supermarkten en andere klanten het hele jaar door een compleet assortiment.

THE GREENERY ALS KETENREGISSEUR

The Greenery positioneert zich als ketenregisseur waarbij de klant centraal staat. The Greenery geeft invulling aan deze rol door de vraag- en aanbodzijde met elkaar te verbinden waarbij in iedere stap van de keten waarde wordt toegevoegd. Door duurzaam te telen, de inzet van big data, doorlopende innovatie en optimalisatie van kwaliteit van zowel producten als diensten, maakt The Greenery het verschil.

Klant Centraal

The Greenery wil samen met haar telers en klanten groeien. Door de klant centraal te stellen en door een integrale ketenbenadering zorgt The Greenery voor een optimale verwaarding van haar producten en diensten. Door middel van duurzame en sociaal verantwoorde teelt van bijzondere, voedselveilige en bovenal lekkere groente- en fruitproducten draagt The Greenery bij aan een gezondere en verantwoorde levensstijl voor alle bevolkingsgroepen, van jong tot oud. Door technologie en nieuwe samenwerkingsverbanden werkt The Greenery continu aan productinnovatie en ketenoptimalisatie. Zo maakt The Greenery groente en fruit het hele jaar door voor iedereen bereikbaar.

Niet alleen de aanvoer van producten is continu in beweging, ook in supermarktland gebeurt genoeg. Door consolidatie blijven er steeds minder en steeds grotere retailers over. De strijd om hen van groente en fruit te voorzien wordt steeds intenser. Daarnaast is de versmarkt opgeschud door de opkomst van e-commerce.

“Wordt het koud? Dan wil iedereen stamppot met boerenkool. Hop, prijzen omhoog. Of juist omlaag. Fluctueren ze ook maar een tiende cent, dan heeft dit impact op onze totale handel, van de veiling tot aan de schappen. De keten is continu in beweging. Die spanning en dynamiek boeien me mateloos.” Lees het interview met Pascal Piepers, Directeur Retail bij The Greenery

VACATURE: ACCOUNT MANAGER SUPERUNIE

The Greenery werkt nauw samen met haar retailklanten om de categorie Vers verder te ontwikkelen. Dit maakt een goede relatie tussen The Greenery en haar klanten op verschillende niveaus zeer belangrijk. De account waar deze vacature op gericht is, is Superunie. Deze omvat het hoofdkantoor en al haar leden, behalve Plus. Qua klantrelatie en omzet is de basis hier gelegd. Nu ligt er de taak dat verder uit te bouwen.

De Account Manager denkt pro-actief met zijn of haar klanten mee over innovatieve concepten, ontzorgt waar mogelijk en stelt zich op als volwaardig sparringpartner. Door het opstellen van heldere markt- en klantanalyses adviseert hij/zij klanten en levert proactief nieuwe ideeën en initiatieven voor NPD aan. De Account Manager bouwt de afzet uit en werkt hierbij nauw samen met Commercie, Marketing en SCM/Logistiek. Door samen met klanten naar succes te werken, bouwt de Account Manager aan langdurige relaties.

De Account Manager en de Verkoper vormen samen een team op een specifiek account. De Verkoper houdt zich onder andere bezig met het opstellen van weekprognoses en het onderhandelen over prijzen, volumes, contracten, productspecificaties en leveringsvoorwaarden. Door deze opzet kan de Account Manager zich focussen op de klantrelatie.

Naast externe verantwoordelijkheden heeft de Account Manager ook een interne rol. Zo leidt de Account Manager het verkoopproces, bijvoorbeeld door markt- en klantanalyses op te stellen. Daarnaast zoekt de Account Manager samen met Sales, Marketing en Logistiek naar manieren om de omzet te vergroten. De Account Manager draagt uiteindelijk de omzetverantwoordelijkheid voor de account.

ERVARING

• HBO+ opleiding
• 3+ jaar werkervaring
• Ervaring met Account Management, Category Management, FMCG of Retail
• Ervaring binnen ‘Vers’ is een pre

PERSOONLIJKHEID

• Proactief
• Ondernemend
• Commercieel
• Klantgericht
• Vernieuwend
• Veel energie
• Oplossingsgericht
• Down to earth

The Greenery werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Smit via wiebe@topofminds.com.

Contact

Account Manager Superunie Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.