Account Manager Superunie

Account Manager Superunie

  • Sales
  • Consumer
  • Nijkerk
  • 1115 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Arla vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Arla Foods is de nummer twee in het Nederlandse zuivellandschap. Deze challenger positie staat het bedrijf goed en is een belangrijke drijfveer voor verdere uitbreiding en innovaties. Dit doen ze niet alleen, maar door middel van diepgaande strategische partnerschappen met retailers. Op dit moment is er ruimte voor een Account Manager Superunie.

Arla Foods

Een jury van top-inkopers heeft Arla uitgeroepen tot overall winnaar van de Foodmagazine Marketing Award 2017. De jury keek naar waarde, introducties en trademarketing. Arla zet sterk in op waardecreatie: het verwerken van meer melk tot winstgevende merkproducten. In de strategie ‘Good Growth 2020’ zijn drie merken uit de Arla-selectie uitgeroepen tot sterspelers: Arla, Lurpak en Castello. Een succes, want de wereldwijde omzet op Arla producten steeg met vijf procent. Lurpak was goed voor een groei van acht procent en de verkoop van Castello nam toe met drie procent. Deze drie merken zijn actief in veel verschillende categorieën (o.a. melk, yoghurt, kaas en boter) waardoor Arla Foods op elk boodschappenlijstje een prominente plek kan veroveren.

Voedingstrends, duurzaam en biologisch

Arla Foods focust sterk op duurzaamheid en speelt slim in op veranderende voedingstrends zoals lactosevrije zuivel en producten met extra eiwitten. Bovenal zijn alle producten gemaakt van natuurlijke ingrediënten zonder chemische bewerkingen of kunstmatige toevoegingen. De vanille in de zuivel is afkomstig van echte vanillestokjes en om de producten lekker zoet te maken worden natuurlijke honingextracten of biologische rietsuikers gebruikt. Lees hier meer over Arla Foods.

Vacature: Account Manager Superunie

Arla Foods is preferred supplier van een aantal belangrijke Superunie-leden, wat betekent dat Arla het basisassortiment voor de categorie zuivel levert onder het merk Melkunie. Daarbij hoort ook de rol van category captain. In andere woorden: de relatie tussen Superunie en Arla is voor beide partijen op verschillende niveaus zeer belangrijk.

De Account Manager onderhoudt deze relatie en fungeert als Business Partner voor de klant. Hij/zij is op de hoogte van de markt- en trendontwikkelingen en adviseert de retailer daarover. Idealiter komt de Account Manager proactief met nieuwe ideeën en initiatieven voor NPD’s. Deze komen vaak vanuit Arla Global: een product dat succesvol is in bijvoorbeeld Denemarken kan binnen afzienbare tijd in de Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn.

De Account Manager Superunie zorgt dat het hele (branded) assortiment van Arla Foods goed op de schappen van de Superunie-leden staat. Van de vanilleyoghurt van Melkunie en de Skyr van Arla tot de Frappuccino van Starbucks en de kaas van Catello. Een zeer uitgebreid portfolio dus, waarin hij/zij te maken krijgt met verschillende dynamieken (elk product en elke categorie zijn anders) en meerdere contactpersonen van de verschillende categorieën.

De uitdaging is om voor elk product en elke categorie de juiste koers te varen. Denk daarbij aan een effectieve promotiestrategie, stimuleren van de juiste NPD’s, een slimme indeling van de winkelschappen en de juiste activaties die passen bij de retailers. De Account Manager heeft wekelijks contact met de retailers. Dat maakt het mogelijk dit soort plannen samen op te pakken en toe te werken naar gezamenlijk succes voor de lange termijn.

Team & Organisatie

De afdeling sales wordt aangestuurd door Mark Schreuders (Sales Director). Aan hem rapporteren drie Customer Group Managers voor de drie grote retailers: Albert Heijn, Jumbo en Superunie. De Customer Group Manager voor Superunie is Paul Hilhorst. Hij stuurt een team aan van vijf fte. De Account Managers zijn verantwoordelijk voor alle Superunie-leden. Hilhorst zelf onderhoudt het contact met het Superunie hoofdkantoor.

De Account Manager heeft naast een actieve rol in het salesteam, veel contact met de Customer Marketeers voor category management en NPD’s. Daarnaast is de Account Manager betrokken bij Concept Teams. Zo’n team wordt opgericht in het geval van een nieuwe productlancering waarbij multidisciplinaire samenwerking gewenst is – bijvoorbeeld bij de lancering van Skyr en Protein by Melkunie. Het managen van een preferred supplier klant, de hoeveelheid aan producten en categorieën en veel multidisciplinaire samenwerking maakt dit een rol met veel carrièreperspectief voor een ambitieuze salesprofessional.

Kandidaatsprofiel

  • Sterke communicatievaardigheden; overtuigend maar luistert goed naar de wensen van de klant en andere professionals binnen Arla Foods. Vertaalt dit eenvoudig naar concrete plannen en zorgt dat deze tijdig uitgevoerd worden.
  • Persoonlijkheid: ondernemend, commerciële instelling, besluitvaardig, zelfstandig, team-player en resultaatgericht.
  • Minimaal 4 jaar werkervaring binnen FMCG of retail.
  • Ervaring met sales, category management en/of trade marketing (minimaal 2 jaar).
  • Doorgroeimogelijkheden naar Key Account Manager of Customer Group Manager

Contact

Account Manager Superunie Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.