Uber

Uber

Van auto’s tot fietsen, maaltijden en zelfs vliegtuigen

Uber begon ooit als peer-to-peer ridesharing netwerk, maar is vandaag de dag het best te omschrijven als wereldwijd mobiliteits- en logistiekplatform. Ubers meest toonaangevende propositie is nog steeds de taxidienst waarmee gebruikers hoge kwaliteit taxiritten kunnen aanvragen met één druk op hun smartphone. Het bedrijf werkt hard aan de ontwikkeling van nieuwe producten om aan het portfolio toe te voegen. De huidige diensten van Uber omvatten ridesharing, taxidiensten, fiets-sharing en maaltijdbezorging. Nieuwe interessante propositie waar het bedrijf momenteel aan werkt, zijn bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s en ridesharing door de lucht (Uber Air). Uber Air is gepland om in 2023 live te gaan in Dallas en Los Angeles.

Start-up met een ongelooflijke wereldwijde impact

Uber is momenteel actief in 785 steden wereldwijd, waarvan er ongeveer 140 in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) liggen. Het bedrijf breidt haar activiteiten nog steeds razendsnel uit. Alleen al dit jaar heeft Uber in EMEA 50 nieuwe markten betreden.

In 2014 doorbrak Uber de grens van 1 miljoen ritten per dag en in 2016 verzorgde het bedrijf zelfs meer dan 5,5 miljoen ritten per dag. Afgelopen jaar bracht Uber voor de 5 miljardste keer iemand naar zijn of haar bestemming. Met deze ongelooflijke aantallen en innovatieve nieuwe producten in ontwikkeling, werkt Uber aan de transitie van ridesharing platform naar stedelijk mobiliteitsplatform. Het bedrijf maakt het mensen makkelijker om te leven zonder eigen auto. Uber wil het bezit van een eigen auto vervangen door een smartphone.

Uberisation

De omvang van de impact die Uber heeft op de wereld zie je terug in de term ‘Uberisation’. De term wordt gebruikt door studenten, wetenschappers en economische journalisten. Uberisation betekent het gebruiken van digitale platformen om peer-to-peer transacties mogelijk te maken tussen klanten en aanbieders, vaak zonder dat daar een groot bedrijf tussen hoeft te zitten.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.