TradeDirect

TradeDirect

OVER TRADEDIRECT

TradeDirect is op maat ontwikkeld door en voor de innovatieve schrootspeler Reukema Recycling. Toen het management van Reukema besloot om hun commerciële en operationele proces te digitaliseren, ontdekten zij een gapend gat in de markt. Wereldwijd is er geen softwarepakket om een e-commerce-omgeving in te richten voor bulkhandel. Daarom ontwikkelde Reukema zelf een state-of-the-art platform waar klanten, leveranciers en logistieke partners alle zakelijke stappen in de klantreis zelf regelen: van offerte tot eindafrekening.

HET PROCES

Schrootboeren uit Europa en West-Afrika melden partijen die ze aan Reukema willen verkopen online aan. Smelters en verwerkers uit onder andere Europa, China, India, Pakistan en Zuid-Korea gebruiken het platform om partijen in te kopen, en logistieke bedrijven kunnen hun diensten aanbieden en orders accepteren. Het platform is gekoppeld aan de real-time koersen voor alle verschillende materialen, waardoor de prijzen altijd actueel zijn. Heel gebruiksvriendelijk, transparant en razendsnel.

 

DYNAMIEK LEVERANCIERS EN KLANTEN

De handel in bulkpartijen is aanzienlijk complexer dan die in SKU’s met streepjescodes. Naast de gebruikelijke dynamiek tussen leveranciers en klanten hebben bulkhandelaren namelijk te maken met bijvoorbeeld kwaliteitsmetingen, risico’s, internationale logistiek over weg en zee, echtheidscertificaten en wisselende koersen. TradeDirect is daarop ingericht.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.