Tim Hehenkamp

Na zijn Exit in 2011 sprak Imke Peters (Consultant bij Top of Minds) met Tim Hehenkamp. Hoe heeft hij de overstap ervaren? Hij heeft de kans gekregen om Jumbo van binnenuit structureel te gaan verbeteren. Waarom Controlling?


"Volgens mij is Controlling buiten Finance een sterk onderschat domein. Het is veel meer dan de plek waar je als consultant ‘je data haalt’. Zeker in food retail, een miljardensector waar de marges echter flinterdun zijn, maakt de op feiten gebaseerde sturing van Commercial Controlling vaak het verschil. Het werk sluit dan ook naadloos aan op de vaardigheden van een Strategy Consultant: met je team scherpe analyses maken en daarna het senior management zo overtuigen dat de business er letterlijk dezelfde dag nog mee wordt bijgestuurd. Momenteel ben ik bezig om een afdeling van circa 10 man op te bouwen die deze rol binnen Jumbo optimaal gaat invullen."Waarom Jumbo?


"Ik wilde werken bij een organisatie waar ik aan kon bouwen. En in het Nederlandse retail landschap zijn er op dit moment feitelijk twee bedrijven die de toon zetten. Ahold en Jumbo. De eerste is naar mijn smaak al te ver geëvolueerd. Bij Ahold zijn paden al gebaand die bij Jumbo nog niet eens op de kaart staan."Hoe verliep jouw exit?


"Uiteindelijk ben ik er een maand of drie echt serieus mee bezig geweest. Er kwam een kans binnen private equity op mijn pad, iets wat ik aanvankelijk als vervolgstap op het oog had. Maar wat ik ontdekte was dat private  equity  om  drie  dingen  draait:  dealmaking,  financieel structureren en het bedrijf verbeteren. Alleen het laatste heeft echt mijn interesse. Bij Jumbo kreeg ik de kans om het bedrijf van binnenuit structureel te gaan verbeteren, een enorme verrijking van mijn ervaring als consultant."Zou je weer consultant worden?


"Als start van m’n carrière bedoel je? Zeker weten. Ik merk dat ik er enorm veel profijt van heb. Natuurlijk door het logisch redeneervermogen wat na vijf jaar consulting een tweede natuur is geworden. Maar waar ik nu vooral waardering voor krijg is het vermogen om resultaat te boeken, ook door over grenzen in de organisatie heen te stappen. Ergens vol in duiken, tanden erin en doorgaan totdat het resultaat er is."Hoe gaat je carrière vanaf hier verder?


"De directiegebieden commercie en marketing vallen qua controlling onder mijn verantwoordelijkheid, met die afdelingen werk ik dus nauw samen. Op die manier kan ik onderzoeken welke kant ik met mijn carrière binnen Jumbo op wil: commercie, business development, supply chain, finance... Feit is dat zich momenteel binnen het bedrijf zoveel kansen voordoen, ook door de integratie van C1000, dat ik hier ongetwijfeld een geweldige vervolgstap kan vinden."Waar doe je zelf je boodschappen?


"Er is maar één plek met de laagste prijs, het breedste assortiment én service met een glimlach. En daarvan zitten er in mijn woonplaats Amsterdam gelukkig steeds meer!"


2014 – nu
Manager 7EVEN, Jumbo

2012 – 2014 
Head of Commercial Controlling, Jumbo

2006 – 2011
Consultant en daarna Project Manager, OC&C Strategy Consultants

Jumbo Vacatures

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.