Takeaway.com

Takeaway.com

Takeaway.com is marktleider in maaltijdbezorging in Continentaal Europa en is begonnen als platform waarop restaurants zelf hun maaltijden en bezorgdiensten kunnen aanbieden. In 2016 heeft Takeaway.com dochterbedrijf Scoober opgestart, om ook maaltijden van restaurants zonder eigen bezorgservice aan te bieden.

 

‘In deze markt is het winner takes all. Wij zijn van plan die winnaar te worden. Daarbij is het cruciaal dat we Scoober uitbouwen tot een best-in-class bedrijf met de juiste mensen, technologie, en processen.’ – Mark Deumer, Global Director Operations

Scoober geeft Takeaway.com de kans ook relevant te zijn in bijvoorbeeld de thuisbezorging voor het hogere segment: met maaltijden van slow food restaurants die zelf niet bezorgen. Deze restaurants kunnen hun menu’s aanbieden op het platform van Takeaway.com, en bestellingen laten bezorgen door bezorgers van Scoober. De hoge concurrentie in dit business model zorgt voor een extreem competitieve markt, waarin partijen alles doen om marktaandeel te verkrijgen en te vergroten.

Takeaway.com groeit hard in omzet en aantal bestellingen. Het aandeel van Scoober in de totale bestellingen van Takeaway.com is het afgelopen jaar verdubbeld. Bestellingen worden inmiddels geleverd door zo’n 3.500 Scoober koeriers. Takeaway.com ziet investeren in Scoober als prioriteit om de verdere groei van beide ondernemingen te realiseren.

Aanmelden nieuwsbrief