Sweco

Sweco

Geschiedenis Sweco

Na ruim 100 jaar gaat advies- en ingenieursbureau Grontmij sinds april 2016 verder onder de naam Sweco Nederland. Het bedrijf werkt al 100 jaar aan de verbetering van de leefomgeving. In 1913 richtte Doedo Veenhuizen een onderneming op om boeren te helpen die kampten met wateroverlast en om woeste gronden te ontginnen. In 1915 kreeg het bedrijf de naam Grontmij, een samenvoeging van grondverbetering- en ontginningsmaatschappij. 100 jaar later is Sweco Nederland een toonaangevend, trots Europees advies- en ingenieursbureau met uitgebreide expertise op het gebied van water, (snel)wegen, rail, duurzame gebouwen en energie.

Nieuwe organisatie

In 2015 werd bekend dat het Zweedse Sweco Grontmij zou overnemen. Door de overname gaan de bedrijven samen de toekomst tegemoet met 14.500 werknemers, aanwezigheid in 15 landen en een omzet van 1,7 miljard euro. Het bestuur van Sweco (hoofdkantoor in Stockholm) wordt uitgebreid met drie bestuurders van Sweco Nederland, waaronder Ton de Jong (CEO).

Strategische kansen

De toekomst biedt nog meer kansen om diverse, uitdagende en complexe projecten aan te gaan. Door de overname krijgt Sweco Nederland toegang tot steeds meer nieuwe markten. Daarnaast biedt het een momentum en een extra stimulans voor het doorzetten van structurele verbeteringen en strategische ontwikkelingen. De komende vier jaar zijn bepalend voor het samensmelten van beide Sweco en Sweco Nederland, de strategische kansen die het oplevert en de implementatie daarvan.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.