Sunweb Group

Sunweb Group

Sunweb Group is een ondernemende touroperator die vakanties binnen Europa aanbiedt. Door organische groei te combineren met strategische acquisities heeft Sunweb Group haar toppositie binnen de Europese reisbranche stevig verankerd. De meeste medewerkers zijn gevestigd in Rotterdam, maar er zijn ook kantoren in Zürich, Girona, Antwerpen, Parijs en Kopenhagen.

 

 

Al sinds de Nederlandse ondernemer Joost Romeijn het bedrijf in 1991 oprichtte, is het businessmodel een platform dat vraag en aanbod bij elkaar brengt. De business kan snel op- en afschalen in overeenstemming met de markt. Dat komt doordat Sunweb Group geen eigen assets zoals vliegtuigen of hotels heeft. Het belang daarvan is anno 2020 duidelijker dan ooit tevoren.

Sunweb Group verzorgt een breed scala aan pakketreizen met merken zoals Sunweb, Eliza was Here, Primavera, GoGo, Beachmasters, Husk, Bizztravel, X-travel en Sudtours. Intern is de organisatie onderverdeeld in een aantal thematische business units (ook wel ‘powerhouses’) met ieder een eigen P&L. Het grootste Powerhouse is Sun.

 

 

De organisatie staat aan het begin van een digitale professionaliseringsslag. Het belangrijkste doel is het verankeren van een klantcentrische, datagedreven en resultaatgerichte werkwijze, met veel ruimte voor ondernemendheid. Een recente uiting hiervan is Vakantiedokter: een in-app service waarmee reizigers vanaf hun vakantiebestemming een e-consult kunnen aanvragen met een Nederlandse huisarts.

In lijn met de transformatie werft Sunweb Group voor sleutelposities talent uit de top van de arbeidsmarkt om samen de reisorganisatie van de toekomst vorm te geven. Een voorbeeld hiervan is de aanstelling van Brenda van Leeuwen als Chief Digital Officer in februari 2020.

 

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.