Studiekring

Studiekring

De markt: huiswerkbegeleiding

Studiekring is marktleider in een versnipperde markt van huiswerkbegeleiders, en wil een nog sterkere positie verwerven in de aanstaande marktconsolidatie. Onderwijs is een sector in beweging, waar ook naast reguliere scholen steeds meer private initiatieven succesvol in zijn. Studiekring voorziet al 20 jaar leerlingen van middelbare scholen in huiswerkbegeleiding, bijlessen en examentraining. Door de support van Private Equity partij Gimv zijn nieuwe ambities mogelijk. Hans Overduin (CEO) en Jan Beunder (CFO) zijn vorig jaar aangesteld vanwege hun ervaring in het laten groeien van MKB-vestigingsbedrijven. In een sector die bestaat uit eenpitters en digitale uitdagers, is er een consolidatieslag aanstaande. Studiekring wil hier als winnaar uitkomen en versterkt daarom het MT met een Business Development Manager.

Studiekring

Studiekring is een vestigingsbedrijf met maar liefst 105 vestigingen. De commerciële business wordt centraal aangestuurd, maar de uitvoering is lokaal. Huiswerkbegeleiding vindt namelijk op lokaal niveau plaats: een bijles-behoevende leerling uit Maastricht heeft immers weinig aan een leraar uit Groningen. 

“Een van onze uitdagingen is om een ideale prijsstelling voor onze diensten te vinden. Als we daarnaast ontsluiten hoe en wanneer we die het beste kunnen delen, dan zijn we een stap dichter bij een optimale customer journey.” – Jan Beunder, CFO Studiekring

De uitdagingen

Huiswerkbegeleiding is bovenal maatwerk: elke leerling heeft andere wensen en geen leerachterstand is gelijk. Denk bijvoorbeeld aan brugklastraining, examentraining, studiecoaching, gerichte bijles of een huiswerkklas. De diensten worden door veel ouders als ‘een flinke investering’ gezien. Een sterke propositie die uitlegt wat ouders krijgen voor hun geld is dus essentieel. Dat vormt direct ook een marketingtechnische uitdaging: hoe kan Studiekring landelijk communiceren over het product, terwijl pas op lokaal en persoonlijk niveau bepaald wordt welk product geleverd zal worden? Welke centrale propositie zorgt ervoor dat mensen zich lokaal maatwerk laten aanmeten?

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.