Staffyou Staffyou

Staffyou

Staffyou is in 2016 opgericht door Pavle Beslic. Zijn visie was simpel; het regelen van werk en personeel net zo eenvoudig maken als het bestellen van een pizza via een app. Jonge mensen zoeken flexibiliteit en keuzevrijheid, en willen werken waar en wanneer het uitkomt. Staffyou voorziet in deze behoefte en matcht via het staffyou platform de beste staffer met de juiste opdrachtgever.

Voor opdrachtgevers is deze vorm van on-demand-personeel ideaal om het personeelsbestand eenvoudig op en af te schalen. Staffyou biedt hierin twee service opties: Van efficiënte zelf-service tot volledige service op maat, waarbij staffyou de opdrachtgever van A tot Z ontzorgt.

Voor staffers geeft dit platform veel vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer men werkt, in dienstverband of als freelancer. Op het platform staan duizenden shifts bij aansprekende opdrachtgevers in allerlei verschillende sectoren. Als er een match is voor een shift, kan de staffer direct aan de slag en wordt binnen één week uitbetaald.

In korte tijd is staffyou uitgegroeid tot een succesvol platform voor on-demand-werk. De kracht zit in de combinatie van een sterk team, een goed platform en het bieden van klantgerichte serviceoplossingen. Dankzij het grote aanpassingsvermogen heeft het bedrijf tijdens Covid exponentiële groei gerealiseerd hetgeen zich doorzet in 2022. Het plan is op korte termijn een tweede investeringsronde te starten, want staffyou ziet enorm veel kansen in de markt en wil maximaal uitbreiden. De Head of Sales gaat een belangrijke rol spelen in het realiseren van groei door het neerzetten van een gestroomlijnde commerciële aanpak en een gemotiveerd salesteam.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.