SpotOnMedics

SpotOnMedics

Patiëntdossiers, het bijhouden van behandelingen, het indienen van declaraties bij verzekeraars en belastingaangifte doen: administratie is een noodzakelijk kwaad van groeiende proporties voor fysiotherapeuten. En hoe meer kleinschalige praktijken zich samenvoegen tot grotere praktijken of ketens, des te complexer die administratie wordt. Terwijl hier juist ook schaalvoordelen in behaald kunnen worden.

SpotOnMedics biedt hiervoor de best-in-class oplossing: een praktijkmanagementplatform dat volledig in de cloud is gebouwd. In tegenstelling tot andere praktijkmanagementsoftware, die (gedeeltelijk) lokaal functioneert en daardoor ook lokaal onderhoud vergt, is het SaaS-product van SpotOnMedics 100% online. Het platform, dat in samenwerking met klanten is ontwikkeld, bestaat uit meerdere modules die gebruikers kunnen aan- en uitzetten al naar gelang de realiteit van hun praktijk. Dankzij dit SaaS-concept kan een grote hoeveelheid relevante data worden verzameld, waar alle aangesloten klanten gebruik van kunnen maken. SpotOnMedics biedt als enige leverancier van praktijkmanagementsoftware bijvoorbeeld dashboards met realtime business intelligence. Ook inhoudelijke kennisdeling – bijvoorbeeld over de resultaten van (nieuwe) behandelingen – wordt hiermee gefaciliteerd.

 

 

In de afgelopen 5 jaar heeft SpotOnMedics bijna 30% marktaandeel verworven dankzij deze unieke propositie. Het bedrijf bedient honderden praktijken, elk met gemiddeld 11 fysiotherapeuten die het platform gebruiken.

Het toevoegen van nieuwe klanten werd in eerste instantie gedreven door commercieel directeur Frans Rientjes, die persoonlijk langs praktijken door het hele land ging om enerzijds een demo te geven en anderzijds input op te halen. Al snel was dit model niet meer toereikend: de markt is simpelweg te groot, en inmiddels kloppen geïnteresseerde klanten ook uit eigen beweging aan bij SpotOnMedics.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.