Simon Lévelt

Simon Lévelt

Over Simon Lévelt
Er is veel gebeurd sinds Simon Lévelt in 1826 in de oude havens van Amsterdam zijn winkel met koffie en thee uit verre oorden opende. Wat begon als een gepassioneerde handelaar die vanuit zijn kleine winkel alleen aan particulieren verkocht, groeide uit tot een zeer gewaardeerd koffie- en theemerk met meer dan veertig winkels in heel Nederland en België.

Hoeveel winkels er in die twee eeuwen ook bij kwamen, aan één kernwaarde van het bedrijf werd niet getornd: elke nieuwe speciaalzaak – zowel franchise als in eigen beheer – moest dezelfde intrinsieke passie voor koffie en thee uitstralen. Simon Lévelt is veel meer dan alleen hoogkwalitatieve koffie en thee; het merk staat voor een authentieke beleving. Wie in een speciaalzaak van Simon Lévelt door een barista of theesommelier geholpen wordt, waant zich even in een sterrenrestaurant. Persoonlijke aandacht, passie voor het product en klantgerichtheid staan bij Simon Lévelt hoog in het vaandel.

Pionier op het gebied van duurzaamheid
Minstens zo hoog in datzelfde vaandel wappert duurzaamheid. Simon Lévelt geldt op dat gebied niet voor niets als echte pionier: het merk startte eind jaren ‘70 al met het verkopen van biologisch geteelde producten. Op dit moment is zo’n 70% van het assortiment van Simon Lévelt biologisch gecertificeerd. Daar zijn ze op het Haarlemse hoofdkantoor blij mee, maar nog lang niet tevreden. Dat zijn ze pas als het assortiment volledig biologisch is – en daar werken ze hard naartoe.

Het inkopen en branden van de koffie wordt in eigen huis gedaan, net als het mengen van de thee en het verpakken van alle producten. Die overigens niet alleen in de speciaalzaken verkocht worden, maar ook in natuurvoedingswinkels, supermarkten en via de grootzakelijke markt. De nieuwe Key Account Manager is verantwoordelijk voor stevige, duurzame groei in al deze kanalen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.