Scribbr Scribbr

Scribbr

Over Scribbr
Scribbr werd in 2012 opgericht in Amsterdam. Het doel: iedere student helpen een betere academische schrijver te worden. Om dichterbij dit doel te komen, biedt de scale-up verschillende (online) tools, diensten en persoonlijke ondersteuning aan voor studenten over de hele wereld. Zo kunnen studenten hun scriptie of paper door Scribbr laten nakijken, kan Scribbr helpen met plagiaat opsporen of automatisch bronnen laten genereren. Studenten die vol vertrouwen een goed essay, paper of scriptie kunnen schrijven, voelen zich meer empowered voor de volgende stap in hun carrière. Op die manier helpt Scribbr studenten hun volledige potentie te benutten. 

De afgelopen jaren zag Scribbr het aantal maandelijkse gebruikers naar tien miljoen groeien. De scale-up is actief over de hele wereld en focust zich op de Duitse, Amerikaanse, Engelse, Franse en Nederlandse markt. De volgende stap: uitbreiden naar meer landen om internationaal marktleider te worden en de huidige lokale posities versterken. De komende vijf jaar wil Scribbr vijftig miljoen bezoekers per maand genereren en de conversieratio flink stuwen, evenals de omzet. Daarnaast zal Scribbr in 2022 een abonnementsmodel introduceren om studenten nog beter te kunnen helpen.

Prestigieuze onderscheidingen
De afgelopen jaren sleepte Scribbr meerdere prijzen in de wacht. Zo won het de FD Oryx-prijs voor meest bijzondere groeiprestatie; kreeg het de vijfde plek in de Deloitte Fast 50 en stonden ze 98ste in de Financial Times FT1000. Tevreden achterover leunen is er echter niet bij, integendeel: nieuwe, innovatieve diensten blijven ontwikkelen is essentieel om voorop te blijven lopen en de groei te borgen. 

Op het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Singel werken zo’n zestig medewerkers. Daarnaast werken er wereldwijd meer dan 500 freelancers voor Scribbr. Ze zijn trots op de prestaties van de scale-up tot nu toe, maar zijn ervan overtuigd dat het altijd beter, efficiënter en sneller kan. Ambitie en teamspirit zitten diep verweven in het dna van de organisatie. Scribbr is een platte organisatie waarin lijnen kort zijn, iedereen makkelijk benaderbaar is en snel geschakeld wordt. Doorgroeien is eerder regel dan uitzondering; een groot deel van de medewerkers is intern doorgegroeid. Voor bepaalde key-posities in de organisatie is het afgelopen jaar ervaren extern talent aangetrokken, dit wordt nu ook gedaan voor de Head of Marketing.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.