Sanoma | SBS

Sanoma | SBS

Sanoma Group

Mensen inspireren, informeren en verbinden. Dat is de missie van internationaal mediaconcern Sanoma. Het van oorsprong Finse bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer €1,5 miljard, waarvan meer dan €800 miljoen in de Business Unit BeNe (België + Nederland) wordt gedraaid. In deze markt heeft het bedrijf bovendien 67% van de aandelen van SBS. Om verder te groeien binnen het voortdurend veranderende medialandschap werd in 2014 een transformatie ingezet. CHRO Gieta Veersma: “We hebben een uitdagend portfolio en hoge ambities. Onze mensen hebben de creativiteit en het ondernemerschap om de uitrol van nieuwe initiatieven tot een succes te maken.”

Sanoma | SBS in Nederland

Sanoma | SBS is het sterkste mediabedrijf van Nederland. Met merken zoals Autoweek, LINDA, vtwonen, Donald Duck, Net 5, SBS6, Veronica, Kieskeurig en NU.nl, is het actief in alle mediasegmenten: tijdschriften, televisiezenders, evenementen, customer media, online, e-commerce en mobile. De recente transformatie resulteerde in Nederland in 2015 al in zakelijk succes. CEO Susan van Duinhoven: “Het marktaandeel van tv-zender SBS6 stijgt dankzij de Champions Leaugue-uitzendingen, die tegelijkertijd op nu.nl te zien zijn.” De ambitie is om de organische omzetgroei van alle merken te versnellen. Strategische projecten richten zich o.a. op cross-mediale marketing en prijsstrategieën.

Domeinstrategie

2014 en 2015 stonden voor Sanoma | SBS in het teken van een grote transformatie. Het portfolio is teruggebracht tot de sterkste merken binnen vier marktgedreven domeinen: Home Deco, Automotive, Kids & Teens en Women. Er wordt fors geïnvesteerd in tv en digitale media, zodat deze domeinen door middel van kanaal-overstijgende proposities gemanaged kunnen worden. Sanoma | SBS CEO Peter de Mönnink: “Een bewijs voor het potentieel van onze domeinstrategie is vtwonen.” Van oorsprong stond dit merk alleen voor een website en woonmagazine. Er is nu ook een tv-format aan gekoppeld en de Woonbeurs Amsterdam is omgedoopt tot vt wonen&design beurs. Deze mono-brandaanpak resulteerde in een forse stijging van de magazine-oplage, kijkcijfers, traffic en omzet van de webwinkel en bezoekers van het evenement.

Vacatures bij Sanoma | SBS