Samotics

Samotics

Wereldwijd zijn er meer dan driehonderd miljoen elektromotoren. Deze motoren vormen het hart van de wereldwijde industriële economie. Ieder jaar faalt 7% van deze motoren. Dit falen leidt niet alleen tot forse financiële verliezen, maar ook tot energieverspilling en milieuvervuiling. Falende motoren zorgen namelijk voor stilvallende productieprocessen en infrastructuur, met grote gevolgschade. Denk bijvoorbeeld aan stilgevallen productielijnen van bederfbare voedingsmiddelen, stilstaande bagagebanden op een vliegveld, openstaande bruggen midden in een grote stad of lekkende pompinstallaties bij een chemische fabriek.

Daarom kiezen veel bedrijven ervoor kapotte elektromotoren niet te repareren maar te vervangen. Anderen doen preventief onderhoud omdat een falende motor lange tijd tot 30% meer energie verbruikt. Hiermee kan maar tot 60% van de downtime voorkomen worden en veel van het uitgevoerde onderhoud is overbodig. Kortom: de verspilling is enorm.

In vier jaar tijd heeft Samotics met behulp van artificial intelligence (AI) unieke technologie ontwikkeld én beproefd waarmee weken tot maanden van tevoren kan worden voorspeld wanneer een elektromotor kapot gaat.

Samotics registreert het energiegebruik van de motoren op afstand, analyseert de data in real time en voorkomt met gericht onderhoud meer dan 95% van de schadegevallen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.