Interview met Righard Atsma & Maarten van der Vlist

Righard Atsma – Founding Partner van Nedvest

“We hebben een positieve cultuur: we staan altijd voor elkaar klaar. De beloningsstructuur is daar ook op ingericht. Niemand krijgt een persoonlijke bonus en iedereen belegt eigen kapitaal in het fonds. Ongeacht functie. We streven naar money multiple, dus een aantal keren je geld terug, en we keren uit via het carried interest model. Wanneer het goed met de business gaat, dan pakt dat vele malen beter uit dan een gewone bonus. Dat is een sterke prikkel om echt goed samen te werken.”

Maarten van der Vlist – Investment Manager bij Nedvest

“Onze cultuur is erg open. Iedereen krijgt de ruimte om zijn of haar mening te presenteren. En als het goed is voor de business, dan gebeurt er ook wat mee.” “Mijn interesse is heel breed. Van nature ben ik meer deal-gedreven. Toch blijf ik na de deal betrokken en krijg ik het totaalplaatje mee. Ik duik ook regelmatig in de operationele kant en houd met alle liefde wekelijkse cashflows bij. Ik ben hier continu in ontwikkeling en word elke dag een betere investment manager.”

Markt in Ontwikkeling

“Sinds de crisis voorbij is, zijn er een aantal duidelijke trends zichtbaar in de private equity markt,” zegt Righard Atsma, Founding Partner bij Nedvest. “En daar spelen wij slim op in.”

“Allereerst is de private equity community diverser geworden en zijn er meer internationale spelers actief op de Nederlandse markt. Door goede rendementen is er steeds meer geld beschikbaar gekomen voor private equity partijen waardoor ook de prijzen voor nieuwe investeringen stijgen.”

“Wij onderscheiden ons door onze aanpak van corporate development en sectorspecialisatie. We zijn ooit gestart met een kinderdagverblijf. Daar hebben we een succesvolle formule met tientallen filialen van gemaakt. Inmiddels zijn we opgeschoven naar steeds grotere bedrijven. Op dit moment investeren we in bedrijven met tussen de honderd en duizend medewerkers en professionele managementteams.”

“Die verschuiving vraagt om een andere werkwijze. Ten tijde van de crisis kwam je een heel eind met kostenbesparingen. De nieuwe omstandigheden vragen om een focus op omzetgroei. Bijvoorbeeld door de salesorganisatie te versterken, productontwikkeling of effectievere pricing. En dat is precies waar wij sterk in zijn. Wanneer je ons met andere spelers in de markt vergelijkt, hebben we een relatief groot team voor de omvang van ons fonds. Dat komt door onze inhoudelijke betrokkenheid. En daar plukken we nu de vruchten van.”

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.