Rianne van der Loo

Rianne van der Loo maakt in 2011 de overstap van The Boston Consulting Group naar Google. Daar ging ze aan de slag als Industry Analyst, wij spraken toen met haar over haar Exit. Inmiddels is Rianne doorgegroeid naar Industry Manager Travel.

Wat doet een Industry Analyst bij Google?


Ik analyseer de gigantische hoeveelheid data die we bij Google inzake consumentengedrag verwerven en interpreteer uit die analyses inzichten in de markt die interessant kunnen zijn voor onze grote klanten. Ik doe dit voor de reisbranche: naar welke reisbestemmingen zijn mensen op zoek? Welke zoektermen gebruiken ze? Superrelevant voor de grote spelers in de reisbranche. En mijn advies gaat dus vaak veel verder dan puur marketing; mijn adviezen behelzen soms ook waar de focus van mijn klant zou moeten liggen of welke producten hij zou moeten ontwikkelen.

Wat vind je leuk aan je werk?


Ik ben nog steeds adviseur, maar nu binnen een eigen vakgebied in plaats van generiek. Ik vind het heerlijk om van één bepaalde industrie steeds meer af te weten. En dan ook nog van een industrie –reizen en online - waar iedereen iets van vindt en ervaring mee heeft, zelfs de generatie van mijn ouders. Maar belangrijker nog is dat ik nu voor een langere periode met meerdere klanten tegelijk werk en een echte relatie met ze kan opbouwen.

Focus op relaties in plaats van op cijfers?


Ik kan er echt van genieten om achter een excel-sheet te puzzelen met cijfertjes, maar ik heb het dienstverlenende en relationele aspect van mijn consultancy-werk ook altijd heel inspirerend gevonden. Wat ik minder leuk vond bij BCG was de snelle doorlooptijd van projecten. Ik hou van het opbouwen van contacten en steeds intensiever met mensen kunnen samenwerken . Het werk dat ik deed als consultant vond ik soms te kort door de bocht en ik miste de implementatie en het zien van de resultaten. Bij Google ligt de nadruk meer op de lange termijn.

Heeft je exit ook je privéleven veranderd?


Voordat ik de overstap maakte, wist ik niet dat je ook met minder lange dagen leuk en interessant werk kon doen. Natuurlijk zijn er ook periodes dat alle deadlines op één dag vallen; daar krijg ik dan weer die kick van. Maar overall heb ik nu een stabieler leven, waarin ik weer afspraken ’s avonds durf te plannen, omdat ik controle heb over de indeling van mijn werk. Het werk had een te grote impact op mijn persoonlijkheid. Bij leuke projecten zat ik in een high, maar bij slechte projecten was ik ook als mens in slechte doen. Als ik terugdenk aan de avonden dat ik met laptop op schoot nog aan het werk was, dan haal ik soms toch wel even opgelucht adem. Dat hoeft niet meer.

Maar mis je de ambitieuze BCG-peers niet soms?


Ik werk bij Google met mensen met bovengemiddelde studieresultaten, werkervaring bij heel diverse bedrijven en veel ambitie. Ook hier heb ik een zeer hechte band met collega’s. Door die intense manier van samenwerken bij BCG heb ik daar veel echte vrienden gemaakt. Aan de andere kant: doordat mijn work-life balance zoveel beter is geworden, heb ik nu misschien nog wel meer contact met mijn oud-collega’s van BCG dan toen ik daar nog werkte!

2014 – nu
Industry Manager Travel, Google

2011 – 2014
Industry Analyst Travel, Google

2009 – 2011
Senior Associate, The Boston Consulting Group

2006 – 2008 
Business Analyst, Deloitte

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.