Primephonic

Primephonic

Over Primephonic

Sinds de komst van streaming zit de muziekindustrie weer in de lift. En dat geldt voor vrijwel alle muziekgenres – behalve voor klassieke muziek. Door het minimale aanbod en de gebrekkige luisterervaring op bestaande streamingdiensten wordt het genre nauwelijks gestreamd. De veelbelovende scale-up Primephonic brengt hier verandering in met een exclusieve streamingdienst voor klassieke muziek.

Turbulente jaren in de muziekindustrie

Tot eind jaren negentig leek de groei van de muziekindustrie oneindig. Maar met de digitale revolutie kwam ook het illegaal downloaden, en dat halveerde de muziekmarkt in no-time. Nu, na vijftien jaar dalende inkomsten, bieden streamingdiensten de oplossing. Streaming is wereldwijd uitgegroeid tot de populairste manier om muziek te luisteren en de muziekindustrie laat sinds 2015 weer groei zien. Daardoor komen er meer financiële middelen vrij voor de ontwikkeling van nieuw talent en ontvangen artiesten een eerlijkere vergoeding voor hun werk. Vrijwel alle muziekgenres profiteren wereldwijd van deze trend. Behalve klassieke muziek.

Klassieke muziek in een digitaal tijdperk

Tot nu toe is klassieke muziek de grote afwezige in de streaming revolutie. Want waar het genre zo’n 5% marktaandeel van de totale muziekmarkt beslaat, is klassieke muziek maar 1% van gestreamde muziek. En dat is niet alleen nadelig voor het genre en de artiesten – het zorgt ook voor een grote frustratie bij liefhebbers. Doordat de huidige streamingdiensten volledig zijn ontwikkeld voor popmuziek, zijn het aanbod en de user-experience van klassieke muziek minimaal. Zo is de audiokwaliteit vaak onvoldoende voor de hoge eisen van klassieke muziekliefhebbers en werken de zoekfuncties en algoritmes voor luistersuggesties niet goed voor klassieke muziek.

Onder het genot van een goed glas wijn bedachten drie jonge klassiekemuziekliefhebbers een oplossing voor het probleem: een streamingdienst exclusief voor klassieke muziek.

 

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.