Pricewise

Pricewise

Pricewise

Pricewise: het concept

Consumenten kiezen hun internet, energie en verzekeringen op basis van prijs en kwaliteit. Vroeger ging de consument naar de eerste de beste winkel en was de energie voor de komende jaren weer geregeld. Tegenwoordig gaat dat anders. Er zijn een oneindig aantal aanbieders van allerlei verschillende diensten. Zij bieden een enorm scala aan opties en de consument wil hoe dan ook de beste deal. Dit krachtenveld wordt online uitgespeeld met effectieve (online) campagnes, slimme marketingmodellen en geheime algoritmen. Hoe eerlijk is je zoekresultaat in Google dan nog? Blind vertrouwen op de grote zoekmachines is vaak niet de meest winstgevende strategie. Pricewise is in 2007 opgericht vanuit de overtuiging dat online vergelijking beter moest kunnen. Het resultaat is één online platform met een overzicht van alle verschillende abonnementen en bovenaan de beste deal aansluitend op de wensen van elk individu. Precies wat hij/zij nodig heeft, geen verassingen achteraf, niet ineens toch een goedkoper aanbod elders en ook geen onduidelijke kleine lettertjes meer.

Hoe het begon

“Het idee voor Pricewise komt van Hans,” geeft Niels Brolman (Mede-oprichter van Pricewise) direct toe. De studievrienden Niels Brolman en Hans de Kok kwamen elkaar weer tegen in Zuid-Afrika in 2007. Het concept van vergelijkingswebsites kwam toen net op en Hans liep al een tijd rond met het idee dat dit vele malen beter moest kunnen. In Niels vond hij de ideale zakenpartner. Hans is een relatiemanager, krijgt mensen mee vanuit enthousiasme en is continu op zoek naar verbinding. Niels is de visionair van het stel, een rationeel ondernemer en sterk datagedreven. Ze vullen elkaar goed aan. Begrijpen elkaar zonder woorden.

Een groot netwerk en inhoudelijke kennis uit de studie Bedrijfskunde hielp de twee ondernemers het bedrijfsplan op te tuigen. Deze pitch bleek sterk genoeg om ABN AMRO in 2008 te overtuigen om risicokapitaal te verstrekken. Met succes: 2009/2010 was al break-even en pas in 2016 deed Pricewise de eerste acquisitie met de overname van vergelijker Hoyhoy.nl. 2017/2018 is het begin van een nieuw groeipad. Tot nu toe – los van de investering van ABN AMRO – heeft Pricewise de groei zelf kunnen financieren. Nu is de tijd rijp voor het aantrekken van extern groeikapitaal. De onderneming is sterk winstgevend en daarmee aantrekkelijk voor een buy & build investeerder.

Werken bij Pricewise

Pricewise is een internationale speler. Vijftig procent van de omzet komt uit het buitenland. Vooral door inkoopcollectieven die white label worden aangeboden door partijen als de consumentenbond en ANWB. In Nederland heeft Pricewise met hun vergelijkingswebsite een #2 positie, direct na Independer. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Overtoom in hartje Amsterdam. Het bedrijf is volledig autonoom en dat merk je aan de bedrijfscultuur: ondernemend, energiek, een tikkie rebels en veel liefde voor het product. Het jonge team hekelt conventies en is trots onderdeel te zijn van de buitengewoon succesvolle scale-up die Pricewise is. Pricewise heeft zich de afgelopen jaren bewezen en de toekomst ziet er dan ook glansrijk uit. De ambitie is om de organisatie verder te optimaliseren, klaar te maken voor opschaling en het werkveld te verbreden. De consolidatie binnen de Nederlandse markt is daarnaast pas net begonnen. De verwachting is dat in Nederland ruimte is voor twee grote spelers. Nu zijn dat er vijf tot tien. Dat creëert momentum om nú het verschil te maken.

Vacatures bij Pricewise

Vervulde vacatures