Over ons

Digital Executive Search

Top of Minds volgt outperformers in hun beslissende 15 jaar. Versnelt hun carrière. Geeft hen toegang tot de top van het bedrijfsleven. Voorziet marktleiders en scale-ups van Digital Executive Search, Interim, Talent Programmes, Digital Assessments, Organisatieadvies en Employer Branding. Daarmee is Top of Minds het leidende Digital Recruitmentbureau.

Altijd al de absolute top

Onze oorsprong ligt in de bemiddeling van strategy consultants van kantoren als McKinsey, BCG, Bain & Company, Roland Berger en Strategy& in hun consulting-exit en verdere loopbaan. Hierdoor ontstond een positionering met een strikte focus op de absolute top. Gaandeweg is het werkveld verbreed, maar bleef de focus op kandidaten met de combinatie van analytische vaardigheden en een sterk logisch redeneervermogen. Ook bleek dat deze strategische denkers zich uitermate goed lenen voor een carrière in de nieuwe wereld waarin data centraal staat. Zo ontstond de focus op Digital.

Outperformers volgen terwijl ze groeien

Digital is pionieren. Dat betekent dat ervaring schaars is. Daarom is het identificeren van kandidaten met potentie cruciaal. Dat is het specialisme van Top of Minds. Onze consultants volgen Digital Executives vanaf het prille begin van hun carrière, identificeren nieuw leiderschap op het juiste moment en begeleiden kandidaten in hun stappen van Specialist naar Professional, naar Manager, naar Director en uiteindelijk naar C*O.

Digital

adjective

  1. Data driven
    Introducing a data-driven way of working
  2. Online
    Building the online channel

Contact

Janko Klaeijsen
Founding Partner Top of Minds

janko@topofminds.com
+31 20 7600 771

Vacature-Top-of-Minds-Business-Writer-Journalist
Vacatures in digital marketing en e-commerce in Amsterdam _Top of Minds
Vacature Senior Consultant Essent

Ons proces

Top of Minds onderscheidt zich door inhoudelijke diepgang. Er werken twaalf gespecialiseerde Consultants, ieder op een eigen vakgebied. Dat is ook de reden waarom we de gesprekken met professionals in principe altijd voeren aan de hand van een concrete vacature. Open gesprekken ter kennismaking passen minder goed in dit model. We vragen je interesse in een kennismaking daarom altijd te koppelen aan een concrete vacature. Bekijk hier het actuele aanbod.

Senior posities kunnen we omwille van de gewenste vertrouwelijkheid vaak niet publiceren. Bij een salaris boven € 150k is het daarom zinvol als je ons je CV stuurt zodat we dit kunnen matchen met ons vertrouwelijke aanbod. Wanneer er geen match is nemen we je gegevens op in ons bestand zodat we contact op kunnen nemen als een passende opportunity zich voordoet.

Sowieso is het altijd een goed idee je aan te melden voor onze nieuwsbrief (zie onder), zodat je in ieder geval de gepubliceerde vacatures periodiek ontvangt. Deze mailings worden zo goed mogelijk gepersonaliseerd zodat je alleen het relevante aanbod ontvangt, op basis van je CV stellen we de filters in. De frequentie is daardoor niet vooraf te voorspellen.