Oedipus

Oedipus

Even terug naar het begin. Tijdens een brainstorm over de merknaam popte Oedipus op. De naam van de mythologische koning die zijn moeder meer dan liefhad dan wel het Freudiaanse complex. Met hun moeders als inspiratiebron zochten de vrienden voor een naam die geen connectie met bier had. Tot acht jaar geleden dan.

Oedipus is allesbehalve een doorsnee biermerk. Vanaf moment één is duidelijk dat het zich richt op een groter verhaal van meerdere smaken en bierstijlen. In een biermarkt waarin o.a. Belgisch abdijbier met standaard etikettering domineerden, lieten de vrienden zich inspireren door de flamboyante American craft beers. Het resultaat mag er zijn: bieren met fantasierijke smaken vol eclectisch en kunstzinnig vormgegeven labels.

Honderden thuisbrouwsels en verkoop op markten en festivals, die periode is sinds 2015 passé. Sindsdien komt alles samen in Oedipus’ eigen productieruimte met taproom in Amsterdam-Noord. Van de frisse saison Mannenliefde en creatieve seizoenbieren tot een partnership met Heineken. Het gaat de bierzaak voor de wind.

 

“Bier is niet alleen wat in het glas zit, er zit een hele wereld omheen. We willen nog meer doen met natuur, nog meer met muziek en cultuur. Die plannen hadden we ook met zijn vijven kunnen realiseren, maar dan had het ons twintig jaar gekost. En we can’t wait.” – Tristan Spits, co-founder Oedipus, interview met Parool [18 augustus 2019]

Oedipus Galaxy, dat is wat de groep met het brouwen wil bouwen. Een bieruniversum waarin eten, muziek, cultuur en natuur samenkomen. De verbindingen komen terug in de vorm van een eigen stadsboerderij, waar het team met zelf verbouwde ingrediënten werkt en tastings organiseert. Het creatieve centrum uit zich in een levendige bar én een brewclub inclusief een cultuur- en muziekpodium. Met behulp van Heineken en een ijzersterke CFO wordt deze droom binnenkort werkelijkheid.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.