Obrigado

Obrigado

AURANTIACA: THE BRAZILIAN COCONUT COMPANY

Aurantiaca is in 2006 in Brazilië begonnen. The Coconut Company, dat is hoe Aurantiaca zich met recht noemt, omdat het bedrijf alles van de kokosnoot gebruikt. Het belangrijkste product van Aurantiaca is kokoswater, dat verkocht wordt onder de merknaam Obrigado.

Obrigado is inmiddels een succesvol merk in Brazilië, met dank aan premium kwaliteit en het duurzame karakter van het bedrijf. In 2015 is de stap gemaakt naar de VS en Europa, om Obrigado een global brand te maken. Aurantiaca bestormt de Europese markt vanuit Amsterdam. Inmiddels is het team daar zo’n tien medewerkers groot. In Nederland wordt Obrigado onder andere verkocht bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Total tankstations en de Equal yogastudio’s. Hiermee is een goede positie veroverd. Ook in België, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Engeland timmert Obrigado aan de weg.

Hiermee zijn de Europese activiteiten in een volgende fase beland. Het is tijd om het bedrijf optimaal te organiseren voor groei. Groei van het kantoor en groei van de footprint in de Europese markt.

KOKOSWATER ZOALS KOKOSWATER HOORT TE ZIJN

Obrigado staat voor kokoswater van de allerhoogste kwaliteit. Het hele productieproces, van het planten van het zaadje tot het vullen van het flesje, is ingericht om die kwaliteit te garanderen. Dat begint al met het kweken van de palmbomen. Aurantiaca is de enige kokoswaterproducent die zelf kokosnoten kweekt.

Tijdens de groei van de vruchten zet het bedrijf allerlei moderne technieken in. Zo worden de bomen real time gemonitord en krijgt elke boom precies de hoeveelheid water, mest en voedingsstoffen die het nodig heeft. Ook maakt het bedrijf gebruik van een state-of-the-art irrigatiesysteem.

Vervolgens haalt Aurantiaca via een unieke extractiemethode het kokoswater uit de noten. Het sap komt hierbij niet in aanraking met licht of buitenlucht. Ook wordt er niets aan toegevoegd. Hierdoor is Obrigado heerlijk puur van smaak.

VOOR EEN BETERE WERELD

Aurantiaca besteedt veel aandacht aan duurzaamheid. Het bedrijf zorgt goed voor het milieu en voor de mensen in haar omgeving.

Aurantiaca’s palmplantage is 6000 ha groot. Van die oppervlakte gebruikt het bedrijf slechts 30 procent voor het verbouwen van kokosnoten. De rest is regenwoud, wat door Aurantiaca beschermd wordt. In het productieproces zorgt Aurantiaca dat er niets van de kokosnoot verloren gaat. Van het witte vruchtvlees maken ze kokosmelk of kokosolie en van de bast van de noot maakt een zusterbedrijf, Frysk Industrial, biologisch afbreekbare anti-erosiematten. Alles om de natuur zo min mogelijk te belasten.

Het bedrijf zorgt ook goed voor de mensen in de omgeving. Aurantiaca heeft een stichting waarmee zij onderwijs en culturele projecten ondersteunen. Die stichting heeft bijvoorbeeld een lokale school gerenoveerd. Nu staat daar een moderne school met vier klaslokalen, een computerlokaal en een kantine waar de kinderen elke dag ontbijten en een warme lunch krijgen. In totaal profiteren zo’n 170 kinderen uit de omgeving van de educatieve en sportieve projecten van de stichting.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.