Nobian Nobian

Nobian

Over Nobian

Nobian is een Europese leider in de productie van essentiële chemicaliën, voor industrieën variërend van bouw en schoonmaak tot farmaceutica en waterbehandeling. Zoutwinning, zoutzuivering en de productie van chloor en natriumhydroxide zijn de kernactiviteiten van Nobian. Deze processen steunen op complexe chemische en procesengineering. De eindproducten zijn essentieel voor diverse industriële productieprocessen en consumptiegoederen.

Werken bij Nobian

Het bedrijf heeft circa zestienduizend werknemers verspreid over zeven vestigingen in Nederland, Denemarken en Duitsland. Het hoofdkantoor zit in Amersfoort, NL). Het bedrijf heeft een jaaromzet van ongeveer een miljard euro. De vestigingen van Nobian werken continu met de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen en zijn strategisch gelegen in het hart van enkele van de grootste productieclusters van Europa. Nobian werd in de zomer van 2021 volledig losgekoppeld van Nouryon en is nu eigendom van de Carlyle Group, een Amerikaanse private equity-onderneming. Dit resulteert in een unieke organisatie: meer dan honderd jaar geschiedenis en expertise, gecombineerd met de energie van een nieuw gevormde organisatie.

Biijdragen aan vooruitgang

De kracht van het bedrijf ligt in de kwaliteit van de ingenieurs die werken bij Nobian en de kennis die het bedrijf in huis heeft: zeer gespecialiseerd en echt toonaangevend op dit gebied. Met het nieuwe PE-eigenaarschap is een uitzonderlijk kundig en ervaren managementteam aan boord gekomen, voor wie strategische kwesties hoog op de agenda staan. Een van de belangrijkste strategische onderwerpen is duurzaamheid. Nobian heeft een cruciale impact op de maatschappij door producten te maken en te leveren die van centraal belang zijn voor de verwerkende industrie en de economie zelf. Nobian heeft ook een grote impact op het energieverbruik in de landen waar de vestigingen zich bevinden. Zo kunnen mensen die carrière maken bij Nobian bijdragen aan vooruitgang.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.