Nierpatiënten Vereniging Nederland

Nierpatiënten Vereniging Nederland

Over Nierpatiënten Vereniging Nederland
Elke dag hebben naar schatting 1,7 miljoen mensen in Nederland te maken met chronische nierschade. Soms zonder dat zij dit weten, aangezien de klachten pas optreden als de nieren ernstig beschadigd zijn. En hoe ernstiger de schade, hoe meer lichamelijke, sociale en psychische hindernissen dit oplevert. Sinds 1977 behartigt de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) de belangen van mensen met een nieraandoening. Zo deelt de NVN praktische informatie via onder andere het ledenblad Wisselwerking en themadagen in samenwerking met regionale nierpatiëntenverenigingen en professionals, en ondersteunt hen bij een actieve deelname aan de samenleving via STAP (steun- en adviespunt). Om nierpatiënten zo goed mogelijk te ondersteunen, heeft de NVN samen met de Nierstichting in 2018 één online aanspreekpunt in het leven geroepen: Nieren.nl.

 

Nieren.n
Nieren.nl biedt een schat aan informatie voor nierpatiënten, -donoren, hun naasten en andere geïnteresseerden. Met als motto ‘Vergroot je kennis, deel je ervaring’ kunnen ze op dit platform advies inwinnen bij een professional, een veilig gesprek aangaan met lotgenoten en recepten vinden die nierziekten ondersteunen. Het platform is drukbezocht en heeft een steeds bredere bekendheid gekregen, ook bij professionals. Het aantal unieke bezoekers staat inmiddels op 150.000 per maand en de community telt 3000 deelnemers, maar wat de NVN en Nierstichting betreft is dit slechts het begin. Nieren.nl moet niet alleen een hulp- en serviceplatform zijn, maar een compleet e-health-ecosysteem dat nierpatiënten ondersteunt om hun dagelijkse belemmeringen zelf weg te halen.

Alles bij elkaar genomen liegen de ambities er niet om: de NVN wil de wijze van patiëntinformatie, -advies en –ondersteuning naar een hoger niveau tillen. Hiervoor moeten alle on- en offline kanalen elkaar meer versterken, net als de medewerkers onderling. Om de processen beter te laten verlopen, hebben de NVN en de Nierstichting daarom besloten dat Nieren.nl organisatorisch voortaan volledig onder de NVN valt. De verbindende factor in dit geheel is de Manager Patiëntinformatie en –ondersteuning. Deze persoon vult en implementeert niet alleen de roadmap richting de digitale gezondheidscoach en bijkomende offline activiteiten en diensten, maar verbindt ook op coachende wijze het nieuwe samengestelde team.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.