Moves

Moves

Over MoveS

MoveS inspireert mensen om in beweging te komen tegen de zenuwziekte Multiple Sclerose (MS). Het is een onafhankelijk fondsenwervingsinitiatief om onderzoeksprojecten te ondersteunen die erop gericht zijn om MS de wereld uit te helpen en, zolang de oplossing er nog niet is, de kwaliteit van leven voor MS-patiënten te verbeteren. Dit doen ze met eigen flagshipevents zoals  Klimmen tegen MS maar ook met partnership evenement zoals  Mission Summit.

Thomas Sanders, een van de initiatiefnemers van MoveS, was voor een voetbalwedstrijd in de ArenA. ‘Toen ik bijna bovenaan de tweede ring van de ArenA was, kreeg ik opeens mijn rechtervoet niet meer op de volgende trede. Achter me werd al gescholden: “loop toch door idioot!”. Met horten en stoten bereikte ik mijn plek. Wat met struikelen op de trap begon, eindigde in de diagnose MS.’  Sinds 2011 is Klimmen tegen MS een jaarlijks terugkerend evenement. In 2014 bedwongen 800 fietsers de Mont Ventoux en zamelden ze ruim €850.000 in. Dit inspireerde de organisatie tot de oprichting van MoveS. Dit jaar voegen ze Arena MoveS toe aan het portfolio. Om haar doelen waar te maken trekt MoveS een Communicatiemanager aan.

Multiple Sclerose

Circa één op de duizend Nederlanders heeft MS en weet niet wat de ziekte vandaag, volgende week of volgend jaar met hun lichaam gaat doen. De ziekte is vooralsnog niet te stoppen, omdat de oorzaak niet bekend is. Onderzoek is de sleutel om MS de wereld uit te helpen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.