Medux Medux

Medux

We worden gemiddeld steeds ouder. Hierdoor neemt de totale zorgvraag jaar op jaar toe. Tegelijkertijd willen we langer thuis blijven wonen en minder tijd doorbrengen in ziekenhuizen en verpleegafdelingen. Om dit mogelijk te maken, levert Medux per jaar meer dan anderhalf miljoen zorg- en revalidatiehulpmiddelen aan zorgverzekeraars, (lokale) overheden, zorginstellingen, zorgprofessionals en mensen in hun thuissituatie. Daarmee vergroot het bedrijf de participatiemogelijkheden van zorgconsumenten en draagt het bij aan het betaalbaar houden van de zorg.

Medux bestaat uit verschillende labels die allemaal staan voor zorg en welzijn. De twee grootste zijn Medipoint en HartingBank. Medipoint is gericht op consumenten en levert onder andere rollators, rolstoelen, scootmobielen en bedden. Onder het label HartingBank richt Medux zich op hulpmiddelen en diensten aan zorgorganisaties zoals verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicapteninstellingen, ziekenhuizen en revalidatiecentra. In totaal werken er bij het hele bedrijf zo’n 2.600 medewerkers in Nederland.

Mede door de vergrijzing en de wens om tot op hoge leeftijd thuis te wonen, groeit Medux hard en is de verwachting dat dat de komende jaren door zal zetten. Om daar optimaal op in te spelen, zet het bedrijf in op acquisities, business development en innovatie. Zo is Medux recent een samenwerking aangegaan met het Engelse Medequip – leverancier van hulpmiddelen en servicediensten onder andere aan gemeenten. Met deze samenwerking heeft Medux haar positie als marktleider in Europa versterkt en kansen gecreëerd voor verdere acquisities en partnerships. Daarnaast zorgt de toenemende schaal ervoor dat men een steeds bredere groep klanten efficiënt en betaalbaar kan voorzien van hoogwaardige hulpmiddelen die de kwaliteit van leven verbeteren.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.